Konkurentnost turističkog gospodarstva

Javni poziv za kandidiranje projekata otvoren je do 1. ožujka 2019. godine

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz potporu ulaganjima u povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj posebnih oblika turizma, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda te održivi razvoj, a provodi se kroz Mjere Programa:

  • Mjera A - povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata: A1 - Hotela, A2 - Kampova, A3 - Ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj i A4 - ugostiteljskih objekata na Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima
  • Mjera B - razvoj posebnih oblika turizma
  • Mjera C - dostupnost i sigurnost
  • Mjera D - prepoznatljivost

Za dodjelu bespovratnih sredstva prijaviti se mogu: subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG).

Javni poziv otvoren je od 28. siječnja 2019., a traje do 1. ožujka 2019. Prijave se obvezno podnose online, putem ispunjenog Prijavnog obrasca KTG/2019 kojeg je potrebno dostaviti i u tiskanom obliku s opisom projekta i svim prilozima na adresu Ministarstva turizma.

Cjeloviti tekst Programa i popratna dokumentacija sastavni je dio ovog Javnog poziva i nalazi se na internetskim stranicama Ministarstva.

Ministarstvo turizma / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Konkurentnost turističkog gospodarstva - Javni poziv za kandidiranje projekata

Ovogodišnji program nastavak je svih dosadašnjih aktivnosti Ministarstva turizma usmjerenih na poticanje atraktivnosti i konkurentnosti hrvatskog turizma. Posebna se pažnja posvećuje razvoju turizma na kontinentu, dalmatinskom zaleđu i otocima, održivom razvoju, korištenju digitalnih tehnologija te povezivanju poljoprivrede i turizma.​

Ministarstvo turizma osiguralo 24,6 mil. kuna za jačanje konkurentnosti turističkog gospodarstva

Ministarstvo turizma objavilo je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2018. godinu, kojim je osigurano bespovratnih 24,6 milijuna kuna iz državnog proračuna. Sredstva će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i za druge aktivnosti s ciljem podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER