Potpisan ugovor o realizaciji projekta RCGO Šagulje

Započinje realizacija projekta od 130 mil. kuna

Projekt vrijedan 130 milijuna kuna s 90 posto sredstava financirat će se europskim sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020., dok će županije navedeni projekt sufinancirati u preostalom iznosu od 10 posto.

Župani Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije Danijel Marušić, Alojz Tomašević i Ivo Žinić potpisali su 8. studenog u Slavonskom Brodu društveni ugovor kojim započinje realizacija dugo iščekivanog projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje.

Kako je istaknuo župan Marušić, projekt vrijedan 130 milijuna kuna s 90 posto sredstava financirat će se europskim sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., dok će županije navedeni projekt sufinancirati u  preostalom iznosu od 10 posto.

Centri za gospodarenje otpadom najefikasnije su rješenje za potpuno zbrinjavanje otpada, posebice onog koji nije moguće preraditi u nove sirovine.

„Realizacijom ovog projekta uspostavit će se cjeloviti sustav gospodarenja otpadom u Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i dijelu Sisačko-moslavačke županije, smanjiti štetan utjecaj na okoliš i uspostaviti samoodrživo financiranje sustava gospodarenja komunalnim otpadom,“ naglasio je direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje d.o.o. Josip Grgić.

Intenzivne aktivnosti na realizaciji ovog projekta su već započele, pa je nakon potpisivanja ugovora održana i prva Skupština Društva.

  • Brodsko-posavska županija / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Potpisan Ugovor za izradu studijsko-projektne dokumentacije RCGO Šagulje

RCGO „Šagulje" zajednički je projekt Brodsko-posavske, Sisačko moslavačke i Požeško-slavonske županije, svih jedinica lokalne samouprave na njihovom području i naposljetku svih stanovnika ovog dijela regije koji za cilj ima uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području ove tri županije. Ovaj projekt  jedna je od najvećih investicija u županiji.

Josip Grgić novoizabrani je voditelj Grupacije CGO

Danas je u Zagrebu održana izborna sjednica Grupacije CGO Udruženja komunalnog gospodarstva pri HGK na kojoj su članovi izabrali novog voditelja Grupacije centara za gospodarenje otpadom na razdoblje od četiri godine. Prvi vam donosimo ekskluzivni razgovor s Josipom Grgićem, direktorom Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Šagulje“ d.o.o. i novoizabranim voditeljem Grupacije centara za gospodarenjem otpadom.​

U samo tjedan dana u Slavonskom Brodu 68,78 tona manje odloženog miješanog komunalnog otpada

Grad Slavonski Brod je od 1. prosinca 2022. godine započeo s provedbom novog sustava odvajanja miješanog komunalnog otpada. Najveća novost ovog sustava je uvođenje žutih vrećica u koje se odlaže isključivo miješani komunalni otpad, odnosno samo onaj otpad koji nije moguće odložiti u spremnike za papir, plastiku, biootpad i drugi korisni otpad koji se odlaže u reciklažno dvorište.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER