Tele2 proslavio rođendan i pridonio obnovi dva hektara šume u Gorskom kotaru

Oko 150 zaposlenika Tele2 u jednom radnom danu odvojilo je gotovo 27 tisuća minuta za dobrotvorni rad u pošumljavanju dva hektara šume u Gorskom kotaru

Ne možda, već sasvim sigurno oko 150 zaposlenika Tele2 danas je bilo u šumi. I to zato što su uobičajeni radni dan zamijenili sadnjom više od tri tisuće sadnica smreke kod Vrbovskoga, u suradnji s Hrvatskim šumama. Tako su dobrotvornim radom pomogli lokalnoj zajednici, ali i pridonijeli u obnovi dva hektara šume Gorskog kotara koja je stradala u vremenskim nepogodama.

Jedna od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj time je svoj 14. rođendan ove godine proslavila volonterski u šumi. Poznatu kreativnost i autentičnost Tele2 dodatno je unaprijedio umjetnik Damir Martinović Mrle, koji je akciji 'Možda su u šumi' pridonio jedinstvenim ekološkim performansom. Pozvao je zaposlenike i javnost da, kao i njegovi 'kišni razdraganci', razmišljaju o važnosti prirode jer jedino tako možemo sačuvati pozitivan životni duh i okruženje.   

  • Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave TELE2 i Damir Martinović Mrle

„Zajednički smo odvojili gotovo 27 tisuća minuta da bismo posadili sadnice na površinu jednaku dva i pol nogometna igrališta. Posebno me veseli dobrovoljni odaziv oko polovice naših zaposlenika jer je to potvrda da smo tijekom proteklih 14 godina ugradili duh društvene odgovornosti u svakodnevno poslovanje Tele2. Ovo pošumljavanje ujedno je korak više u našoj dosadašnjoj zaštiti šuma u sklopu višegodišnjeg projekta DRONacija. Zaštita tog vitalnog životnog resursa jedan je od prioriteta u očuvanju okoliša jer su zdrave šume naš najbolji saveznik protiv klimatskih promjena. Ujedno, svijest o važnosti zdravog okoliša jedan je od temelja ekonomskog rasta za desetke tisuća ljudi u Hrvatskoj koji žive od šume ili pokraj nje, bilo da se radi o turizmu, sve popularnijim sportskim aktivnostima u prirodi ili gospodarskom korištenju tog resursa. Zato sam ponosan na doprinos Tele2“, rekao je tom prilikom Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska, koji je i sam sudjelovao u pošumljavanju.

Proteklih pet godina u povodu rođendana zaposlenici Tele2 obnavljali su dječje domove i škole te pomagali najpotrebitijima, a sada 14 godina poslovanja slave u šumi. Zaposlenicima su u sadnji, s obzirom na količinu sadnica i potrebnu površinu, pomogli djelatnici Hrvatskih šuma.

  • Ivana Pečnik Kastner, Viktor Pavlinić i Damir Martinović Mrle

„Pozdravljamo inicijativu Tele2 i zahvaljujemo im što su aktivnosti u sklopu svojeg društveno odgovornog poslovanja usmjerili upravo prema šumama. Ovakve akcije pridonose podizanju svijesti kod svih građana o potrebi očuvanja šuma, a one su ugrožene kao posljedica klimatskih promjena i neodgovornog ponašanja pojedinaca. Konkretno, u Gorskom kotaru šume su doživjele velike stresove, počevši od ledoloma prije šest godina, zatim problema s potkornjacima te na kraju s nezapamćeno snažnim olujnim vjetrovima. Koristi od šume su višestruke, a samo odgovornim gospodarenjem moći ćemo ih sačuvati za buduće generacije“, rekla je Ivana Pečnik Kastner, voditeljica Uprave šuma Podružnice Delnice.

Ekovjesnik

 

 

VEZANE VIJESTI

Dukat započeo sadnju 10.000 sadnica stabala s Hrvatskim šumama

Dukat je, u suradnji s Hrvatskim šumama, započeo sadnju 10.000 sadnica stabala najavljenu krajem prošle godine. U akciji pošumljavanja 50-ak Dukatovih zaposlenika posadilo je 1.000 sadnica hrasta lužnjaka u mladoj šumi u Turopoljskom Lugu nedaleko Velike Gorice, na površini od 4.000 m2.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER