Publika odabrala najbolje radove povodom Dana planeta Zemlje!

Završen natječaj KD Čistoća Rijeka za odabir najboljih likovnih rješenja povodom Dana planeta Zemlje

Do srijede, 28. travnja 2021. godine publika je mogla birati svoje favorite između 57 likovnih rješenja koji su dali svoj odgovor na zadanu temu održivog postupanja s otpadom, a povodom Dana planeta Zemlja. Imamo pobjednike!

Najviše osvojenih glasova osvojili su radovi: Zemlja nam je sve autorice Eme Dujmović (naslovna fotografija) s 1123 osvojena glasa, Najčešće žrtve zagađenja, autorice Ivane Konstosić te Recikliranje autorice Tee Mihelić.

 

Podsjetimo, s ciljem obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22 .travnja 2021., te kao nastavak povezivanja umjetnosti i tema vezanih uz otpad i postupanje s otpadom, KD Čistoća d.o.o. Rijeka objavila je natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja iz područja ekologije s naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, ponovnu upotrebu predmeta i pravilno postupanje s otpadom.

2. Nagrada: Najčešće žrtve zagađenja, Ivana Kontošić (839 glasova)

Riječka Čistoća je na sudjelovanje u natječaju pozvala sve koji svojim likovnim rješenjima mogu doprinijeti razvoju ekološke svijesti, prvenstveno u cilju smanjenja stvaranja nepotrebnog otpada te povećanja odvojenog skupljanja otpada. Natječaj je, stoga, bio otvoren svima, bez obzira na dob, iskustvo ili profesionalno usmjerenje. Ciljevi projekta bili su sudjelovanje građana/ki u promišljanju te poticanju zajedničke svijesti o sprečavanju nastanka otpada, ponovnoj upotrebi predmeta i ispravnom postupanju s otpadom.

3. Nagrada: Recikliranje, Tea Mihelić (548 glasova)

Natječaj je trajao do 20. travnja te je na njega pristiglo 57 kreativnih i inovativnih likovnih rješenja. Na Dan planeta Zemlje otvorena je virtualna izložba na kojoj je upravo publika mogla birati svoje favorite. Prva tri rada s najviše glasova bit će nagrađena kako slijedi:

  1. nagrada: prvoplasirani rad s najviše glasova publike, KD Čistoća d.o.o. će nagraditi fotoaparatom polaroidom FujiFilm Instax Mini 11
  2. nagrada: drugoplasirani rad KD Čistoća d.o.o. će nagraditi darovnom karticom Decathlona u iznosu od 400,00 kn
  3. nagrada: trećeplasirani rad KD Čistoća d.o.o. će nagraditi darovnom karticom Decathlona u iznosu od 200,00 kn

KD Čistoća Rijeka zahvaljuje se svima koji su sudjelovali u natječaju i time pridonijeli zajedničkim ciljevima poticanja društvene svijesti o ispravnom postupanju s otpadom te promišljanju i stvaranju suvremene održive zajednice. Inače, svi autori koji su sudjelovali na natječaju će biti nagrađeni prigodnim poklonima KD Čistoće, a kako je glasala publika pogledajte na sljedećoj poveznici.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja povodom Dana planeta Zemlje

S ciljem obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22 .travnja 2021., te kao nastavak povezivanja umjetnosti i tema vezanih uz otpad i postupanje s otpadom, KD Čistoća d.o.o. Rijeka je objavila natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja iz područja ekologije s naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, ponovnu upotrebu predmeta i pravilno postupanje s otpadom.

Dan planeta Zemlje: Svijet se okreće klimatskim akcijama

Na današnji dan počinje globalni klimatski summit koji je sazvala administracija novog američkog predsjednika Joe Bidena, kojim bi se trebao postići važan napredak u obnovi našeg planeta, dok će se na stranicama Earth Day istovremeno održavati online događanja kojima će se obilježiti 51. Dan planeta Zemlje.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER