Ispunite drugu Greenpeaceovu anketu koja se provodi u sklopu uspješne kampanje „Zazeleni grad“

Koliko su nam važne zelene površine u našem mjestu?

Bitni su vam parkovi i zelene površine? Sudjelujte u novoj Greenpeaceovoj anketi i izrazite svoje mišljenje i odnos prema zelenim površinama u urbanim sredinama. Zazelenite grad!

Zdravstvena kriza izazvana pandemijom koronavirusa značajno je promijenila našu svakodnevicu, ali i nametnula temu (nedostatka) zelenih površina. Uslijed proglašenja „zatvaranja“ zelene površine u gradovima i okolici postale su jedino mjesto provođenja slobodnog vremena za većinu građanki i građana. Greenpeaceova kampanja #ZazeleniGrad kojoj su u fokusu upravo zelene površine, kao i podrška građanskim inicijativama koje se bore za očuvanje postojećih i stvaranje novih, pokrenuta je početkom ove godine te predstavljena 5. ožujka akcijom sadnje drvoreda u zagrebačkoj Martićevoj ulici.

 

#ZazeleniGrad! PO STABLU SE GRAD POZNAJE!

  • © Nevio Smajić / Greenpeace

„Zazeleni grad“ je kampanja Greenpeacea kojoj su u fokusu zelene površine, a cilj ovog istraživanja je ispitivanje zadovoljstva građanki i građana upravljanjem i korištenjem zelenih površina u urbanim sredinama, ali i njihove informiranosti o građanskim inicijativama koje se time bave.

Kako bi kampanja bila još uspješnija, a time i sama realizacija projekta i stvaranje vizije grada po mjeri ljudi, Greenpeaceu je potrebna pomoć putem sudjelovanja što većeg broja ljudi u novoj anketi te izražavanju mišljenja i odnosa prema zelenim površinama u urbanim sredinama. Za ispunjavanje ove anonimne ankete potrebno je svega pet minuta, a jedini uvjet je da imate više od 18 godina.

  • © Nevio Smajić / Greenpeace

Rezultati ankete koristit će se isključivo za potrebe kampanje, a sudjelovati možete putem sljedeće poveznice act.gp/AnketaZazeleni2 i to do petka 25. lipnja 2021.

Greenpeace Hrvatska zahvaljuje vam na izdvojenom vremenu i sudjelovanju u anketi jer samo se zajedno možemo izboriti za održavanje postojećih i stvaranje novih zelenih površina. Zazelenimo grad!

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Madridska Metropolitanska šuma bit će nova zelena pluća grada

Glavni španjolski grad  se protiv klimatskih promjena i onečišćenja zraka bori sadnjom 75 km dugog „zelenog zida“ s gotovo pola milijuna novih stabala. Golema urbana šuma nazvana Bosque Metropolitano (Metropolitanska šuma) povezat će postojeće šume i zelene površine oko grada te građanima donijeti nove parkove i rekreacijske površine, biciklističke i pješačke staze te dječja igrališta.

ZAZELENI GRAD: Zagreb treba više zelenila, a manje betona

Aktivisti Greenpeacea danas su u suradnji s inicijativom 1POSTOZAGRAD zasadili drvored s 10 stabala medvjeđe lijeske (Corylus colurna) u Martićevoj ulici. Na sadnju je donesen i trometarski rekvizit drveća s porukom „TRI, ČETIRI, SADI!“ čime se Greenpeace uključio u Tjedan kolektivne sadnje stabala, ali i ukazao na važnost zelenih površina i drveća u našim gradovima.

Greenpeace: Trebaju nam zeleni gradovi za zeleni planet!

Aktivisti i aktivistkinje Greenpeacea danas su u sklopu kampanje #ZazeleniGrad na zagrebačkom Hipodromu podigli 27-metarski balon koji prikazuje planet Zemlju s porukom „Zeleni grad za zeleni planet”. Time žele naglasiti važnost zelenila u gradovima u borbi protiv klimatskih promjena. Ovom prilikom predstavljeni su i odgovori kandidatkinja i kandidata za gradonačelnika na Greenpeaceov apel za zeleniji Zagreb.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER