Splitski Marjan obogaćen novim atraktivnim sadržajima

Sanirana boćališta, uređena nova Škola u prirodi, a uskoro i Grad za djecu

U sklopu EU projekta „Marjan 2020- brdo prošlosti, oaza budućnosti“ završena je obnova i opremanje boćališta na Benama, kao i tri stara zoga koja nisu u funkciji više od desetak godina, izvijestili su iz Grada Splita.

Osim toga, završena je sanacija kamenog zdanja nekadašnjeg golubarnika iz 1968. godine i njegova prenamjena u edukacijski paviljon za djecu – Školu u prirodi. Uskoro će to postati polazna točka edukacijske rute o Marjanskim kamenim kućicama, njih ukupno sedam, čija je sanacija također obavljena u sklopu ovog EU projekta.

Do kraja rujna trebali bi se završiti i radovi na rekonstrukciji i izgradnji Dječjeg grada na prvom vrhu - novog šarenog, veselog i edukativnog sadržaja za splitsku djecu u Park-šumi Marjan. U tijeku je i uređenje trim staze duge oko tri kilometra koje se izvodi u segmentima, kako bi se istovremeno rekreativcima omogućilo njeno djelomično korištenje. Gradska uprava stoga poziva sve rekreativce na pojačan oprez i poštivanje znakova upozorenja.

U Gradu Splitu navode kako je u tijeku i temeljita obnova Botaničkog vrta na Marjanu, vrijedna 11,5 milijuna kuna.

  • Početkom veljače 2021. okončani su radovi na uređenju novog vježbališta na otvorenom u uvali Bene / Grad Split

Svi navedeni novi i stari sadržaji u Park-šumi Marjan obnavljaju u sklopu EU projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti oaza budućnosti“, čija je ukupna vrijednost 26.614.389,24 kuna, od čega je 15.802.004,03 kuna bespovratnih EU namijenjenih Gradu Splitu.

Grad Split / Ekovjesnik

  • Fotografije: Grad Split

 

VEZANE VIJESTI

Split: Tradicijske kućice na Marjanu idu u obnovu

Grad Split je u sklopu projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti“ pokrenuo proceduru postupka nabave za radove na rekonstrukciji i opremanju tradicijskih kamenih kućica na Marjanu.

Reakcija Društva Marjan na „dobro stanje“ Marjanske šume

Prema podacima Hrvatskog šumarskog instituta koje je Grad Split prezentirao, broj suhih stabala i onih koji će se uskoro osušiti povećan je za oko šest puta od kolovoza 2019. do svibnja 2020., a tvrdi se da potkornjaka gotovo i nema, navode u Društvu Marjan.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER