FZOEU: Javni natječaj za sufinanciranje projekata zaštite okoliša

Prijave do 30. studenog 2021.

Fond je objavio Javni natječaj za sufinanciranje projekata zaštite okoliša vrijedan 2,2 milijuna kuna, a najveći iznos koji je moguće dobiti po projektu je 80 tisuća kuna

Javni natječaj namijenjen je organizacijama civilnog društva, odnosno udrugama, koje su upisane u Registar udruga i djeluju najmanje godinu dana u Republici Hrvatskoj te koje su usmjerene na rad u jednom od područja: ekologije, zaštite okoliša i prirode, zaštite mora i morskog okoliša, klimatskih promjena, održivog razvoja i speleologije.
 
„Područje zaštite okoliša je važna tema koju je potrebno redovito približavati građanima. Udruge ovdje imaju značajnu ulogu vezanu za oblikovanje stavova i ponašanja ljudi kao i za brigu oko specifičnih tema koje nemaju uvijek dovoljnu pozornost javnosti. Stoga Fond podržava mnogobrojne projekte udruga na tom području. Tako smo i ove godine osigurali značajna sredstva u iznosu 2,2 milijuna kuna, a moguće je dobiti do 80.000 kuna po projektu“, rekao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić.
 
Projekti za koje je moguće dobiti bespovratna sredstva su oni u području sprječavanja nastanka otpada i ponovne uporabe, organizacije ekoloških akcija čišćenja podmorja te speleoloških objekata, aktivnosti za podizanje svijesti o prilagodbi klimatskim promjenama, pružanja pomoći informiranja javnosti o ulozi u zaštiti okoliša, promicanja načela ekološkog upravljanja i važnosti eko-oznaka.
 
Udruga se može javiti na natječaj samostalno ili u partnerstvu, a ponudu na natječaj podnosi udruga koja je nositelj projekta. Svaka udruga može kao nositelj projekta prijaviti i ugovoriti najviše dva projekta u sklopu ovog natječaja. Rok za prijavu podnošenjem ponude je 30. studeni 2021. godine.
 
„Cilj poticanja ovih projekata je povećanje znanja naših građana o važnosti i metodama zaštite okoliša i prirode. Istovremeno je ključno aktivno uključiti građane u lokalne projekte zaštite okoliša te povećanje svijesti o bioraznolikosti i važnosti očuvanja biljnih i životinjskih vrsta, kojima je Hrvatska bogata." - ističu u Fondu.

Više informacija, kao i svu potrebnu dokumentaciju te upute za prijavu potražite ovdje.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

S više parkova i zelenih površina ova metropola postaje pravi „vrtni grad“!

Prva žena na čelu francuske metropole već je u svom prvom mandatu pokrenula veliku zelenu preobrazbu grada sadnjom 20.000 stabala. Na tome se nije stalo jer je u Parizu od srpnja 2020. dodatno povećan broj njegovih zelenih stanovnika, a ukupno je tijekom prošle sezone sadnje (jesen-zima 2020.) posađeno 15.284 stabala. Ove sezone planira se sadnja više od 20.000 stabala.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER