Crikvenica: Javna tribina „Abeceda komunalnog otpada”

Program javnih tribina na temu održivog razvoja počeo je na Dan planeta Zemlje

Javna tribina pod nazivom „Abeceda komunalnog otpada” održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice (Vinodolska 1) u petak 6. svibnja s početkom u 18 sati.

Povodom Dana planeta Zemlje Društvo za unapređenje i poljepšavanje grada Crikvenice i okolice 1898. (DZUIP1898) počelo je s realizacijom programa javnih tribina i foto-natječajem „Krajobrazi Crikveničko-vinodolske rivijere“. Cilj programa je povezati struku, upravna tijela i stanovništvo crikveničkog područja u zajedničkom djelovanju na podizanju kvalitete življenja i održivom razvoju destinacije. 

Predavačica na tribini je Sonja Polonijo, a tribinu će moderirati Milvana Arko-Pijevac, potpredsjednica udruge. Nakon predavanja planirana je rasprava u trajanju od najviše sat vremena, a zaključci s javne tribine dostavit će se Gradu Crikvenici.

Ljudi su jedina vrsta koja proizvodi otpad. Zbog čega trebamo promijeniti način postupanja s otpadom i što će se događati ukoliko to ne učinimo, uvod je u priču o obvezama prema EU i vlastitim potomcima. U nastavku se kratko objašnjavaju hrvatski propisi o otpadu i komunalnom redu, kako i zašto treba odvajati otpad, što se događa s odvojeno skupljenim otpadom i kako se to odražava na cijene javne usluge skupljanja komunalnog otpada. Zaključni dio izlaganja odnosi se na karakteristike lokalnog sustava, govori o cijenama odvoza otpada u Crikvenici i mogućnostima smanjenja vlastitog mjesečnog računa za odvoz komunalnog otpada, navodi se u najavi tribine.

Sudjelovanje na tribini je moguće i putem platforme ZOOM, a svi zainteresirani zahtjev mogu dostaviti na e-mail adresu dzuip1898@gmail.com te će povratno dobiti poveznicu za sudjelovanje.

Podsjetimo, s ciljem senzibiliziranja javnosti o potrebi očuvanja prirodne i kulturne baštine Crikveničko-vinodolske rivijere, u razdoblju do 22. svibnja 2022. provodi se i nagradni foto-natječaj „Krajobrazi Crikveničko-vinodolske rivijere“. Detaljne informacije o predavačima, sadržaju predavanja te pravila oko provedbe nagradnog foto-natječaja dostupni su na Facebook stranici Društva za unapređenje i poljepšavanje grada Crikvenice i okolice 1898. Realizacija programa podržana je od Grada Crikvenice i Primorsko-goranske županije te sponzora Jadran hoteli d.o.o.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Javna tribina: „Ranjivost obalnog područja Primorsko-goranske županije”

Javna tribina na temu „Ranjivost obalnog područja Primorsko-goranske županije” održat će se u organizaciji Društva za unapređenje i poljepšavanje grada Crikvenice i okolice 1898. (DZUIP1898) u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice (Vinodolska 1, Crikvenica) u utorak 5. prosinca s početkom u 18 sati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER