Nova školska godina u Zagrebu nije mogla početi bolje

Na prvi dan školske godine u cjelovito obnovljenu Osnovnu školu dr. Ivan Merz krenulo 380 učenika

Prvog dana nove školske godine, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda održali su konferenciju za medije povodom završetka radova na cjelovitoj obnovi škole stradale u zagrebačkom potresu.

Nakon otvaranja obnovljene Osnovne škole Miroslava Krleže krajem siječnja ove godine, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je svečano otvorio OŠ dr. Ivana Merza, još jednu nakon potresa cjelovito obnovljenu školu.

„Osnovna škola dr. Ivan Merz jedna je od najteže oštećenih škola u potresu koji je prije dvije i pol godine pogodio grad Zagreb i uz Osnovnu školu Miroslava Krleže, koju smo otvorili početkom godine, jedina je na kojoj je završena cjelovita obnova. Drago mi je da su se učenici vratili u svoju matičnu školu i da više neće morati pohađati nastavu u drugim školama“, kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

„U školu za koju možemo reći da je gotovo nova, jedna od najmodernije uređenih škola u Hrvatskoj te koja je ojačana i može izdržati jači potres od onoga koji nas je zadesio, uloženo je 60 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa polovicu sredstava ćemo povući iz Fonda solidarnosti, dio je već isplaćen i vraćen Gradu, a drugu polovicu nadam se da ćemo dobiti iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način sudjelovali u cjelovitoj obnovi, kao i školi i roditeljima i učenicima na strpljenju“, dodao je gradonačelnik Tomašević, te poželio svim učenicima sretan prvi dan škole i dobar uspjeh u novoj školskoj godini.

„Nakon dvije i pol godine 380 učenika u 19 razrednih odjeljenja vratilo se u našu obnovljenu školu i ovim putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali u obnovi, Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom, zamjeniku gradonačelnika Luki Korlaetu, Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, školskom odboru i vijeću roditelja na strpljenju kao i svim izvođačima radova“, istaknuo je ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda.

Kako je istaknuo ravnatelj Šperanda, škola je i energetski obnovljena, a školski prostori će se grijati i hladiti dizalicama topline zbog čega se očekuju velike uštede energije. Osim toga, u školskoj kuhinji su ugrađene nove moderne indukcijske ploče koje će omogućiti dodatne uštede i manje troškove režija.

Zagrebački učenici su se prvog dana nove školske godine vratili i u rekonstruirane, odnosno dograđene OŠ Ksavera Šandora Gjalskog i Hotelijersko-turističku školu, a na nastavu su krenuli i u novu OŠ Blato. Uz njih, učenici su se danas vratili i u cjelovito obnovljene OŠ Vugrovec-Kašina i Učenički dom A.B. Bušića.

Ukupno se u matične škole, nakon dvogodišnjeg izbivanja, u ponedjeljak 5. rujna vratilo čak 1.728 učenica i učenika, navode u zagrebačkoj gradskoj upravi, a kako je istaknuo gradonačelnik Tomašević, do kraja godine otvorit će se još dvije obnovljene škole.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Arena Porte de la Chapelle otvara svoja vrata u nedjelju 11. veljače

Arena Porte de la Chapelle (Adidas Arena) predstavlja novo središte sjevernog dijela francuske metropole koje će kao višenamjenski modularni prostor svojim sadržajima biti otvoren za sve stanovnike ove pariške četvrti. S kapacitetom od 8.000 sjedala dvorana će nakon Ljetnih olimpijskih i paraolimpijskih igara Paris 2024. upotpuniti mogućnosti održavanja brojnih kulturnih i sportskih događanja i natjecanja, a bit će i dom košarkaškog kluba Paris Basketball.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER