Počela prodaja ZG vrećica za miješani komunalni otpad

Od 1. listopada 2022. miješani komunalni otpad smije se odlagati isključivo u ZG vrećicama zapremnine 10, 20 ili 40 litara

Standardizirane vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada - ZG vrećice od 15. rujna su u prodaji na više od 500 prodajnih mjesta u gradu Zagrebu

Javnom pozivu za skladištenje, distribuciju i prodaju standardiziranih ZG vrećica odazvali su se gotovo svi trgovački lanci, kaoi i brojne kvartovske trgovine pa je ta lista je svakim danom sve dulja, izvijestili su iz Zagrebačkog Holdinga. Vrećice se od 15. rujna mogu kupiti na prodajnim mjestima Konzuma, Spara i Interspara, Vrutka, Tekstilprometa - Naš dom te kioscima Tiska i iNovina, a njihove lokacije možete provjeriti putem sljedeće poveznice.

Najavljen je i skori početak prodaje ZG vrećica u Kauflandu, Lidlu, dm-u, Metrou, Narodnim novinama, na Ininim benzinskim postajama te u Panda trgovinama, Top Startu, trgovinama PPK Bjelovar, Proming HCH, Bajlo, Tommy, Studenac, Prehrana, NLK (Daily press) te web shopu Limes plus, u Nami i Lukada trgovini. Vrećice se također mogu kupiti u poslovnicama Holding centra - Ulica grada Vukovara 41, Dubečka ulica 2 i pokretnom uredu te na prodajnim mjestima AGM-a: Teslina 7 i Immportane. 

Podsjetimo, od 1. listopada 2022. miješani komunalni otpad smije se odlagati isključivo u ZG vrećicama zapremnine 10, 20 ili 40 litara. Ostali otpad odvaja se kao i do sada: papir u plavi, staklo u zeleni spremnik, plastična i metalna ambalaža u žute vrećice i žute kontejnere, a biootpad u smeđe vrećice i spremnike iste boje.

Kupnjom ZG vrećica korisnici plaćaju varijabilni dio usluge koji uključuje troškove zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada. Vrećice od 10, 20 i 40 litara prodaju se u pakiranju od 10 komada, a stoje 2,00 kune (0,26 eura), 4,00 kune (0,53 eura) i 8 kuna (1,06 eura), kako je već ranije najavljeno.

Pravilnim odvajanjem otpada na mjestu nastanka u za to predviđene spremnike te odlaganjem na zelenim otocima i reciklažnim dvorištima, svaki korisnik može smanjiti količinu miješanog komunalnog otpada, a samim time i troškove, ističu u Holdingu.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zagrebačka Čistoća pojasnila novi model sakupljanja komunalnog otpada

U tijeku je javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o javnoj usluzi sakupljanja komunalnog otpada u Gradu Zagrebu u kojem možete sudjelovati do 19. veljače 2022. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER