Europski tjedan mobilnosti u Rimu počeo besplatnim javnim prijevozom za sve

Kako se u Rimu obilježava „Settimana europea della Mobilità“?

„Danas je besplatan prijevoz za sve: vozite se javnim prijevozom, obiđite grad, pogledajte ljepote Rima. Tako započinjemo Europski tjedan mobilnosti koji nas usmjerava prema gradu o kakvom sanjamo: zelenijem, održivijem i ugodnijem za život“, kazao je rimski gradonačelnik Roberto Gualtieri.

Ovogodišnji Europski tjedan posvećen je boljoj povezanosti, vrlo važnom pitanju u glavnom gradu Italije – od povezanosti unutar gradskih četvrti, do povezanosti između različitih dijelova grada, ali i brojnih koristi koje proizlaze iz tehnoloških i digitalnih inovacija.

© Roberto Gualtieri

Prekrasno sunčano jutro u Rimu bilo je idealno za šetnje s građanima i predstavnicima udruga, kao i vožnju biciklističkom stazom uz rijeku Tiber (tal. Tevere).

„Ulažemo napore u podizanje kvalitete javnog prijevoza te uz korištenje novih tehnologija utječemo na veću kvalitetu života naših građana. Iz tog razloga Rim čini svoj dio s više od 50 inicijativa koje doprinose našem velikom projektu unapređenja javnog prijevoza te promiču bolju dostupnost i održivu mobilnost“, izjavio je rimski gradonačelnik Roberto Gualtieri.

>>> Pročitaje još >>> Rim: Novi uvjeti za pružatelje usluga sustava javnih bicikala i e-romobila

© Roberto Gualtieri

Europski tjedan mobilnosti u Rimu ove se godine počeo obilježavati danom besplatnog javnog prijevoza u cijelom gradu, a najavljene su brojne aktivnosti među kojima je i nastavak provedbe projekta „Le strade scolastiche“ (školske ulice) s ciljem poticanja pješačenja i olakšavanja pješačkog pristupa školama.

„Podržavamo sve inicijative koje građanima našeg grada donose novu vrijednost, a koje nas navode da konstantno poboljšavamo i smanjujemo troškove lokalnog javnog prijevoza. Rim je zajedno s mnogim europskim prijestolnicama, protagonist velikog pokreta koji je spreman ponuditi odgovore na izazove održive mobilnosti kao središnjeg elementa svojih politika za budućnost“, zaključio je rimski gradonačelnik Gualtieri.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Europski tjedan mobilnosti 2022. - „Kombiniraj i kreći se!“

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u urbanim sredinama. Poticanjem pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput pješačenja i bicikliranja, možemo smanjiti emisije CO2, poboljšati kvalitetu zraka, ali i vlastito zdravlje te urbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za život i rad.

Rijeka u kretanju - Europski tjedan mobilnosti 2022.

Grad Rijeka i ove godine obilježava Europski tjedan mobilnosti (16.-22. rujna 2022.), čime već godinama promovira održivu urbanu mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova te kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama. U organizaciji programa sudjeluju Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem i Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER