U Zagrebu završena izgradnja područne OŠ Savski Gaj u Blatu

U utorak je u Zagrebu otvorena još jedna školska zgrada

Nova područna škola u Blatu može primiti oko 200 učenika, što predstavlja značajno rasterećenje za matični objekt OŠ Savski gaj, koju je donedavno pohađalo čak 1.146 učenica i učenika.

„Nova područna škola u Blatu izgrađena je na mjestu stare područne škole, potpuno je nova, suvremeno opremljena i energetski učinkovita te spremna za nastavu za oko dvjestotinjak djece“, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom današnjeg obilježavanja završetka radova na područnom objektu OŠ Savski Gaj - Blato. 

„Otvorenje područne škole je od velike važnosti za roditelje i djecu te za djelatnike škole, koji su s otvorenjem ovog objekta značajno rasterećeni. Uime svih djelatnika OŠ Savski Gaj, naših roditelja i učenika, zahvaljujemo na trudu i upornosti u projektiranju i izgradnji ovog objekta“, rekao je Matija Bajić, ravnatelj OŠ Savski Gaj – Blato.

 

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo da broj stanovnika u Gradskoj četvrti Novi Zagreb Zapad neprekidno raste te da su škole i vrtići prijeko potrebni stanovnicima u tom dijelu Zagreba. „Upravo je zbog rasta stanovnika u ovom dijelu grada u tijeku projektiranje nove osnovne škole na Laništu kojom će se Osnovna škola Savski Gaj dodatno rasteretiti te omogućiti ono što je konačan cilj za sve škole u Zagrebu - rad u jednoj smjeni“. 

Naime, matični objekt OŠ Savski gaj do izgradnje područne škole u Blatu pohađalo je čak 1.146 učenica i učenika ili najviše u Zagrebu. Gradonačelnik je najavio i donošenje novog GUP-a Grada Zagreba u kojem će se inzistirati na zemljištu za izgradnju dječjeg vrtića i matične (osmogodišnje) osnovne škole u Blatu. 

 

Fotografije: Grad Zagreb

„Blato je, nažalost, jedan od dijelova Zagreba u kojem gradnja zgrada javne namjene nije pratila porast stambenog fonda. Naš je cilj takav trend preokrenuti - osigurati univerzalnu dostupnost vrtića, primjerenu organizaciju rada škola te povećati kvalitetu života stanovnika svakog kvarta – od uređenja javnih prometnica, preko vodoopskrbe i odvodnje do uređenja sustava gospodarenja otpadom. Za te će procese biti potrebno vrijeme, ali nećemo odustati.“ – kazao je gradonačelnik Tomašević.

Novi područni objekt OŠ Savski Gaj - Blato sadrži osam učionica, kuhinju s blagovaonicom, knjižnicu, polivalentnu sportsku dvoranu i druge sadržaje potrebne za suvremenu nastavu, i to na bruto površini od 1.504 m2. Investicija je vrijedna gotovo 29 milijuna kuna, a u cijelosti je financirana iz proračuna Grada Zagreba.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Je li Zagreb konačno na putu da postane pravi biciklistički grad?

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet najavio je radove na izgradnji biciklističke infrastrukture u Zagrebu te posebno istaknuo skori početak realizacije tri projekta kojima će se povećati broj biciklističkih ruta i staza.

Zagreb: Počeli radovi na dogradnji OŠ Ante Kovačića

U društvu suradnika, djelatnika i polaznika Osnovne škole Ante Kovačića u zagrebačkom naselju Špansko, gradonačelnik Tomislav Tomašević je u utorak položio kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane s pratećim sadržajima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER