U Zagrebu završena izgradnja područne OŠ Savski Gaj u Blatu

U utorak je u Zagrebu otvorena još jedna školska zgrada

Nova područna škola u Blatu može primiti oko 200 učenika, što predstavlja značajno rasterećenje za matični objekt OŠ Savski gaj, koju je donedavno pohađalo čak 1.146 učenica i učenika.

„Nova područna škola u Blatu izgrađena je na mjestu stare područne škole, potpuno je nova, suvremeno opremljena i energetski učinkovita te spremna za nastavu za oko dvjestotinjak djece“, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom današnjeg obilježavanja završetka radova na područnom objektu OŠ Savski Gaj - Blato. 

„Otvorenje područne škole je od velike važnosti za roditelje i djecu te za djelatnike škole, koji su s otvorenjem ovog objekta značajno rasterećeni. Uime svih djelatnika OŠ Savski Gaj, naših roditelja i učenika, zahvaljujemo na trudu i upornosti u projektiranju i izgradnji ovog objekta“, rekao je Matija Bajić, ravnatelj OŠ Savski Gaj – Blato.

 

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo da broj stanovnika u Gradskoj četvrti Novi Zagreb Zapad neprekidno raste te da su škole i vrtići prijeko potrebni stanovnicima u tom dijelu Zagreba. „Upravo je zbog rasta stanovnika u ovom dijelu grada u tijeku projektiranje nove osnovne škole na Laništu kojom će se Osnovna škola Savski Gaj dodatno rasteretiti te omogućiti ono što je konačan cilj za sve škole u Zagrebu - rad u jednoj smjeni“. 

Naime, matični objekt OŠ Savski gaj do izgradnje područne škole u Blatu pohađalo je čak 1.146 učenica i učenika ili najviše u Zagrebu. Gradonačelnik je najavio i donošenje novog GUP-a Grada Zagreba u kojem će se inzistirati na zemljištu za izgradnju dječjeg vrtića i matične (osmogodišnje) osnovne škole u Blatu. 

 

Fotografije: Grad Zagreb

„Blato je, nažalost, jedan od dijelova Zagreba u kojem gradnja zgrada javne namjene nije pratila porast stambenog fonda. Naš je cilj takav trend preokrenuti - osigurati univerzalnu dostupnost vrtića, primjerenu organizaciju rada škola te povećati kvalitetu života stanovnika svakog kvarta – od uređenja javnih prometnica, preko vodoopskrbe i odvodnje do uređenja sustava gospodarenja otpadom. Za te će procese biti potrebno vrijeme, ali nećemo odustati.“ – kazao je gradonačelnik Tomašević.

Novi područni objekt OŠ Savski Gaj - Blato sadrži osam učionica, kuhinju s blagovaonicom, knjižnicu, polivalentnu sportsku dvoranu i druge sadržaje potrebne za suvremenu nastavu, i to na bruto površini od 1.504 m2. Investicija je vrijedna gotovo 29 milijuna kuna, a u cijelosti je financirana iz proračuna Grada Zagreba.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zagreb: Počeli radovi na dogradnji OŠ Ante Kovačića

U društvu suradnika, djelatnika i polaznika Osnovne škole Ante Kovačića u zagrebačkom naselju Špansko, gradonačelnik Tomislav Tomašević je u utorak položio kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane s pratećim sadržajima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER