U subotu velika akcija čišćenja na riječkom Škurinju

U akciji će sudjelovati predstavnici Grada Rijeke i KD Čistoća

U subotu 24. rujna 2022. s početkom u 9.00 sati, na Škurinju između Sadske ulice i Ulice Škurinjskih žrtava održat će se velika akcija čišćenja u organizaciji Udruge Žmergo.

Ovu akciju organizira Udruga Žmergo povodom World Cleanup Daya, najveće svjetske akcije čišćenja okoliša, a pridružit će joj se zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski i direktorica KD Čistoća Jasna Kukuljan.

Riječko komunalno društvo Čistoća je u proteklih mjesec dana, uoči World Cleanup Daya, poduzelo akcije čišćenja i uređenja javnih površina koje izvorno nisu obuhvaćene redovnim programom čišćenja i održavanja. Tako je izvanrednim čišćenjem obuhvaćeno oko 550.000 m2 površina na području grada Rijeke, a u sklopu akcije prikupljeno je i 470 m3 nepropisno odloženog glomaznog i drugog otpada.

Kroz proteklih mjesec dana dodatno su uređene i pojedine zelene površine u gradu, također kroz povećani angažman radnika Čistoće, a ujedno, u čitavom periodu obavlja se i uklanjanje korova koji raste iz rubnjaka i nogostupa na području čitavog grada i dosad je pokošen korov na 3300 metara nogostupa.

Odbačeni otpad nalazi se na blagoj padini pa iz Udruge Žmergo preporučuju prikladnu obuću za kretanje po šumskom terenu. Osigurane su vreće za prikupljanje otpada, kao i zaštitne rukavice za one koji ih nemaju.

Sudjelovanjem u akciji čišćenja, Grad Rijeka i KD Čistoća pozitivnim primjerom žele skrenuti pažnju na važnost da zajedničkim naporima i odgovornim ponašanjem održavamo čistim i urednim okoliš u kojem živimo, poručuju organizatori.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zelena čistka – World Cleanup Day 2018.

Ove subote, 15. rujna, milijuni volontera iz 150 zemalja svijeta ujedinit će se u najvećoj građanskoj akciji kako bi sakupljali otpad s plaža, rijeka, iz šuma te s ulica gradova. „Zeleni val“ čišćenja krenut će od Novog Zelanda i završiti 36 sati kasnije na Havajima, a u njemu će sudjelovati milijuni ljudi kako bi postigli jedan zajednički cilj - čišći i zdraviji planet.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER