Rijeka: Otvara se izložba natječajnih radova za Sekundarno gradsko središte Rujevica

Uz izložbu će se održati i okrugli stol na temu deset izloženih radova

Danas se u prostorijama Društva arhitekata Rijeka otvara izložba natječajnih radova za urbanističko-arhitektonsko rješenje Sekundarnog gradskog središta Rujevica.

Riječ je o izložbi svih deset radova koji su pristigli na natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja Sekundarnog gradskog središta Rujevica.

Otvorenju izložbe i okruglom stolu prisustvovat će gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednik Ocjenjivačkog suda za natječaj prof. dr. sc. Tihomir Jukić, članovi  ocjenjivačkog suda te autori i suradnici na izradi 10 natječajnih radova.

Posjetimo, natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja Sekundarnog gradskog središta Rujevica je u listopadu 2021. raspisao Grad Rijeka, a provelo Društvo arhitekata Rijeka (DAR).

Pristigle prijedloge valorizirao je Ocjenjivački sud u sastavu prof. dr. sc. Tihomir Jukić, dipl. ing. arh., dr. sc. Srđan Škunca, dipl.ing. građ. i arh., Igor Rožić, dipl.ing.arh., Damir Pavlić, dipl.oec. i Tatjana Rakovac, dipl.ing.arh. Rezultati natječaja objavljeni su veljači 2022. godine, ukupno je dodijeljeno pet nagrada, a prvonagrađen je rad arhitekta Karla Ugarkovića

Sekundarno gradsko središte Rujevica planirano je kroz Generalni urbanistički plan grada Rijeke. Proteže se na 40 hektara gradskog zemljišta koje se nalazi na prostoru između trgovačkog centra Interspar na istoku te Islamskog centra na zapadu.

Više informacija o urbanističko-arhitektonskom rješenju Sekundarnog gradskog središta Rujevica u Rijeci i svim pristiglim natječajnim radovima potražite na sljedećoj poveznici.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Obnovu Zagreba treba provesti transparentno i pravedno poštujući struku

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak predstavnike arhitekata, urbanista i povjesničara umjetnosti koji su ga upoznali sa svojim viđenjem obnove Zagreba nakon potresa i primjedbama na predloženi Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Zagreba i okolice.

ArchDaily objavljuje projekte nelegalnog natječaja za „Zagrebački Manhattan“

Društvo arhitekata Zagreba, Hrvatska komora arhitekata, Udruga hrvatskih urbanista, Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu reagirali su na članak koji je 24.6.2019. objavljen na ArchDaily.com stranici o nelegalnom natječaju za Vidikovac na „Zagrebačkom Manhattanu“.

Reakcija struke na Nacrt GUP-a Zagreba

Nacrt izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba iz lipnja 2019. nije u skladu s demokratskim procedurama javne participacije te se protivi strukovno usvojenim i vrijednim načelima donošenja prostornih planova, stoji u otvorenom pismu upućenom Gradu Zagrebu koji potpisuju čelnici strukovnih udruženja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER