LIFE info dani 2023.

Nacionalna kontakt točka za provedbu programa LIFE u Hrvatskoj je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kao Nacionalna kontakt točka za Program LIFE 16. i 17. svibnja 2023. organizira LIFE info dane 2023. povodom otvaranja ovogodišnjeg LIFE natječaja.

Program LIFE vodeći je financijski instrument Europske unije posvećen zaštiti okoliša, očuvanju prirode i djelovanju u području klime. U razdoblju 2021. – 2027. Programom se sufinanciraju aktivnosti kroz četiri potprograma, a na ovogodišnjem pozivu za dostavu projektnih prijedloga dostupno je 611 milijuna EUR za realizaciju zelenih ideja.

Kakvi se projekti mogu financirati kroz ovaj EU Program?

LIFE (su)financira projekte koji razvijaju i demonstriraju inovativna rješenja za aktualne okolišne i klimatske izazove, kao i projekte kojima će se na terenu primijeniti metode najbolje prakse za pojedino područje zaštite. Zajednički nazivnik svih LIFE projekata je da služe konkretnoj provedbi EU zakonodavstva i politika u praksi.

Na dvodnevno događanje, koje će se održati u prostorima Visokog učilišta Algebra u Zagrebu (Gradišćanska 24), pozvani su svi zainteresirani. Za istaknuti je da se za sufinanciranje projekata iz Programa LIFE mogu prijaviti sve pravne osobe registrirane na području EU (javna tijela, privatna poduzeća i neprofitne organizacije) te fizičke osobe koje obavljaju registriranu gospodarsku djelatnost.

Prvi dan događanja bit će posvećen LIFE natječaju za 2023. i općim informacijama u vezi financiranja u okviru Programa, a sudionici će na kraju programa imati priliku odraditi i kratke konzultacije s LIFE savjetnicima Nacionalne kontakt točke (speed-meeting).

Drugog dana događanja detaljnije će se predstaviti tri potprograma Programa LIFE: Kružno gospodarstvo i kvaliteta života, Ublažavanje klimatskih promjena i prilagodba tim promjenama te Priroda i bioraznolikost. Četvrti i ne manje važan potprogram Prijelaz na čistu energiju bit će predstavljen na zasebnom info danu početkom mjeseca lipnja.

Za sudjelovanje na LIFE info danima 2023. možete se prijaviti putem sljedeće poveznice.

Podsjetimo, ove godine 611 milijuna eura bit će dostupno za projekte očuvanja prirode, zaštite okoliša, djelovanja u području klime i prijelaza na čistu energiju. Europska komisija je 18. travnja otvorila Poziv za dostavu projektnih prijedloga LIFE 2023.:

U svibnju su otvoreni sljedeći pozivi:

Za više informacija posjetite www.lifeprogramhrvatska.hr.

 

VEZANE VIJESTI

Novo LIFE programsko razdoblje (LIFE 2021.-2027.)

Program LIFE jedini je financijski instrument Europske unije namijenjen isključivo financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime s ciljem provedbe, poboljšanja i razvoja EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime kroz sufinanciranje projekata s europskom dodanom vrijednošću.

LIFE info dani održavaju se 16. i 17. svibnja 2023.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kao Nacionalna kontakt točka za Program LIFE 16. i 17. svibnja 2023. organizira LIFE info dane 2023. povodom otvaranja ovogodišnjeg LIFE natječaja.

Otvoren LIFE natječaj za 2022. godinu

Na program LIFE mogu se prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije, kao i fizičke osobe koje imaju registriranu djelatnost poput obrtnika, trgovaca pojedinaca, nositelja OPG-a i dr.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER