E-račun kao mali korak za zelenu budućnost

BIRAJ BEZ PAPIRA: Svoje račune iz Konzum prodavaonica pronađite u elektroničkom obliku u aplikaciji MultiPlusCard!

Uvođenjem e-računa i stavljanjem ekoloških trendova u fokus, Konzum u suradnji s MultiPlusCardom unaprjeđuje rješenja za održivo poslovanje.

U današnjem digitalnom vremenu tvrtke imaju obavezu prilagoditi se održivom načinu poslovanja kako bi smanjile svoj ekološki otisak. Fokusirajući se na praktičnost, učinkovitost i ekološku osviještenost, sustav e-računa u kontekstu prednosti digitalizacije poslovanja označava značajnu prekretnicu koja, osim što promiče održivost, ujedno i povećava udobnost za kupce, a zaposlenicima omogućava da uštede vrijeme i usredotoče se na druge zadatke.

Obogaćujući svoje poslovanje usvajanjem pozitivnih praksi i pozicionirajući se kao društveno odgovoran subjekt koji teži zelenijoj budućnosti, Konzum je u suradnji s MultiPlusCardom u svibnju uveo uslugu izdavanja e-računa za korisnike ovog programa vjernosti. Uvođenjem digitalne alternative tradicionalnim papirnatim računima, cilj je transformirati iskustvo naplate kroz istovremeno poboljšanje korisničkog iskustva i smanjenje utjecaja na okoliš. Naime, procjenjuje se da se u trgovinama hrane i pića u Hrvatskoj godišnje otisne oko 275 000 kilometara računa, a pitanje je koliko uopće računa i izađe iz trgovine jer ih kupci nerijetko ostave na blagajni ili bace neposredno po obavljenoj kupovini.

Kako funkcionira e-račun?

Nakon svakog obavljenog plaćanja uz MultiPlusCard u Konzumovim prodavaonicama, e-račun će automatski biti dostupan u PDF formatu i vidljiv u MultiPlusCard aplikaciji. Dodatno, ako kupci ne žele ispis fizičkog računa na samoj blagajni, kao korisnici ovog programa vjernosti mogu odabrati opciju BIRAJ BEZ PAPIRA u samoj aplikaciji te je njihov račun dostupan samo u digitalnom formatu.

Za one koji dvoje o valjanosti takvog dokumenta, e-račun je sadržajem i vrijednošću identičan papirnatom računu. Jedna od njegovih prednosti je i ta što je uvijek pri ruci te je u bilo kojem trenutku dostupan za pregled i obradu za razliku od papirnatih koji se brzo unište i lako izgube. E-računi su dostupni devet mjeseci, a za dulje čuvanje moguće ih je preuzeti i pohraniti na uređaj.

 

Više informacija potražite putem sljedeće poveznice.

VEZANE VIJESTI

Heineken Hrvatska uvodi LED rasvjetu u Karlovačku pivovaru

Nakon niza zelenih investicija – gradnje zelenog skladišta, postavljanja solarnih panela te unaprjeđenja procesa punjenja piva, Heineken Hrvatska zamijenit će halogenu rasvjetu u svojoj pivovari u Karlovcu učinkovitijom LED rasvjetom.

Dodijeljene nagrade Hrvatski indeks održivosti – HRIO

Izazovi strukturne i sistematične promjene poslovanja u vremenima kad smo suočeni s posljedicama klimatske krize, koje imaju sve značajnije utjecaje na poslovne procese te odgovornosti koje imaju gospodarstvenici u kreiranju otpornih i zelenih zajednica, neke su od brojnih tema ovogodišnje 15. Konferencije o održivom razvoju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER