U Supetru počeli radovi na uklanjanju otpada i sanaciji divljeg odlagališta

Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava 60 posto potrebnih sredstava

Grad Supetar prijavio je početak radova na uklanjanju otpada i sanaciji divljeg odlagališta na području Splitske i Škripa

Radovi se izvode sukladno dokumentaciji, odnosno Planu uklanjanja otpada odbačenog u okoliš na području Grada Supetra koji je izradila ovlaštena tvrtka H-PROJEKT d.o.o. iz Zagreba. Izvođač radova je tvrtka Michieli-Tomić d.o.o.

Otpad je odložen površinski, u hrpama visine do dva metra, i to neposredno uz makadamski put te niz padinu dubine do 20 metara. Procjenjuje se da se na površini od oko 4 500 m2 nalazi oko 4 500 m3 odbačenog otpada.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova sanacije divljeg odlagališta otpada na kat. čest. zem. 646 i 1420 sve u k.o. Splitska i kat. čest. 759/1,759/2,759/3,759/4,759/6,759/1311309 sve u k.o. Škrip temeljem provedenog postupka javne nabavke iznosi 124.500,00 eura bez PDV (155.625,00 eura s PDV-om). Grad Supetar je za izradu plana sanacije i uklanjanje otpada na području Splitske i Škripa, na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio 60 % sufinanciranja, a ostatak će se financirati iz sredstava proračuna.

„Ova sredstva mogla su se utrošiti u stipendije, rasvjetna tijela, poljske puteve i dr. Nadamo se da se ovakve situacije više neće ponavljati i da ćemo postati svjesniji okoliša i prirode oko nas”, istaknula je gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zbog ovog ćete se izvrsnog projekta stalno vraćati u Supetar

Prva faza projekta rekonstrukcije bivšeg rasadnika Hrvatskih šuma u predjelu Trolokve u Supetru na otoku Braču bliži se kraju. Poučna staza koja će ovdje nastati na najljepši će način prezentirati tradiciju otočnog života i važnost očuvanja prirode.

Supetar: Za uspjeh refereduma bilo je potrebno još samo 137 birača

Ranije ove godine gradonačelnica Ivana Marković oštro se usprotivila Odluci Ministarstva okoliša o zatvaranju deponija Košer i prihvaćanju otpada s cijelog otoka Brača na supetarskom deponiju Kupinovica, a Gradsko vijeće Grada Supetra donijelo je potom odluku o raspisivanju lokalnog referenduma.

Referednum protiv bračkog smeća održava se 9. lipnja

Odlukom o raspisivanju lokalnog referenduma od 7. svibnja 2019. godine Gradsko vijeće Grada Supetra omogućilo je građanima Supetra da se na najdemokratskiji mogući način izjasne o tome žele li da odlagalište otpada Kupinovica u vlasništvu grada Supetra, postane odlagalište otpada ostalih jedinica lokalne samouprave na Braču.

Supetar ne želi primati smeće cijelog otoka Brača

Gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković oštro se usprotivila Odluci Ministarstva okoliša o zatvaranju deponija „Košer” i prihvaćanju otpada svih jedinica lokalne samouprave na otoku Braču na supetarski gradski deponij „Kupinovica”.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER