Ove subote održava se 22. izdanje „Porečkog delfina“

„Porečki delfin“ nudi mnoštvo sadržaja za cijelu obitelj te okuplja plivače i ljubitelje morskih aktivnosti svih dobnih skupina

U tijeku su završne pripreme za 22. izdanje „Porečkog delfina“, najveći i najzabavniji plivački maraton na Jadranu, koji će se održati na plaži Pical u blizini Valamar Parentino Hotela u subotu 2. rujna 2023.

Organizatori „Porečkog delfina“ i ove godine očekuju velik broj plivača i rekreativaca, a kako bi njihovo iskustvo bilo što ugodnije i kako bi se smanjile gužve, Grad Poreč pripremio je pregled korisnih informacija i savjeta za sve sudionike.

Online prijave za sudjelovanje i uplate kotizacije bile su moguće do četvrtka 31. kolovoza putem službene mrežne stranice „Porečkog delfina“. Besplatan parking za sudionike omogućen je na parkiralištu „Vindija“ u Ulici Nikole Tesle koja je samo nekoliko minuta hoda udaljena od lokacije plivanja. Dolaskom na plažu Pical potrebno je pratiti putokaze kako biste došli do punkta za registraciju. Svi oni koji su se prijavili online trebaju se javiti na punkt „online check-in“ kako bi preuzeli svoj startni paket. Prijave za sudjelovanje su moguće i na licu mjesta, i to na punktu „registracije“ gdje je kotizacije moguće platiti isključivo u gotovini. Punktovi za registracije bit će otvoreni u subotu, na dan manifestacije, od 7:45 do 13:45 sati.

Svaki sudionik/sudionica će pri registraciji dobiti svoj startni paket koji se sastoji od startnog broja, čipa za mjerenje vremena i kupona za topli obrok. U blizini registracija nalazi se štand Crvenog križa gdje se može izmjeriti tlak, a na lokaciji je i garderoba gdje pod svojim startnim brojem možete pohraniti svoje osobne stvari kako bi vas čekale na sigurnom dok se vratite s plivanja. Radno vrijeme garderobe je od 7:45 do 17 sati.

Start plivanja je u 9 sati, a zaplivati se može sve do 14 sati. Pri samom ulasku u more aktivira se čip za mjerenje vremena. Staza kojom se pliva označena je u čitavoj svojoj dužini plivačkom linijom, a sudionici sami za vrijeme plivanja biraju hoće li će isplivati najkraću dionicu od 1 500 metara, nešto izazovnijih 3 000 metara ili najdužih 5 000 metara. Trasu maratona može se isplivati bilo kojim stilom, a dozvoljeno je i korištenje plivačkih pomagala poput peraja, maski pa čak i „luftića“ i napuhanaca. Na svakih 250 metara staze nalazit će se mala barka na kojoj se možete odmoriti, a zatim nastaviti plivanje.

Ciljevi na 1 500 i 3 000 metara nalaze se u moru, jasno su označeni i na njima vas čekaju velike barke s ručnicima i osvježenjem. Ako odlučite tu završiti svoju ovogodišnju plivačku pustolovinu, po vas će doći gliser i prevesti vas natrag do obale. Ukoliko produžite dalje i isplivate svih 5 000 metara, staza će vas dovesti natrag na plažu Pical.

  • 22. izdanje „Porečkog delfina“ održat će se na plaži Pical u blizini Valamar Parentino Hotela u subotu 2. rujna 2023. / Foto: Grad Poreč-Parenzo

Ako za vrijeme plivanja osjetite da ne možete dalje ili vam zatreba medicinska pomoć, nemojte izlaziti na obalu nego signalizirajte barkama da pozovu spasioce. Spasilačke ekipe će aktivno patrolirati uz stazu tako da im neće dugo trebati da dođu do vas te će vas prebaciti na obalu gdje će u pripravnosti biti ekipa Crvenog križa, hitne pomoći, pa čak i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Plivanje se prekida najkasnije u 16:30 sati kad nastupa vremenski limit kada će svi plivači koji još nisu došli do cilja biti gliserima prevezeni do obale. U slučaju pogoršanja vremenskih prilika ili nestabilnosti na moru, organizator može i ranije prekinuti maraton.

Po završetku plivanja čekat će vas voda, voće i grožđani šećer za osvježenje, „finišerska“ majica i medalja, kao i topli obrok pod velikim šatorom. Sve je to uključeno u cijenu vaše kotizacije. Na cilju ćete vratiti svoj čip za mjerenje vremena, a vaši rezultati će odmah biti dostupni i vidljivi na cilju i online na stranici „Porečkog delfina“.

Osim za plivače, ovogodišnje izdanje „Porečkog delfina“ nudi pregršt sadržaja za cijelu obitelj. Uz glazbu i ugostiteljsku ponudu, na plaži Pical će posjetitelji imati dobar pogled i na vaterpolo turnir koji počinje u 10:30 sati.

U 11 sati s obale će se moći pratiti atraktivne jet ski akrobacije, a u 11:30 slijedi demonstracija vještina na SUP daskama. Korištenje „wibit“ vodenog parka na lokaciji Porečkog delfina će u subotu biti besplatno od 10 do 17 sati, pa se svi posjetitelji mogu zabaviti i na njegovim morskim atrakcijama.

Organizator „Porečkog delfina“ je Sportska zajednica grada Poreča, a dugotrajnosti i kvaliteti manifestacije značajno pridonosi i podrška Delfinovih partnera i sponzora Valamar Riviere, Turističke zajednice grada Poreča i Grada Poreča-Parenzo.

Grad Poreč / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Paris 2024: Čarobno okruženje za još čarobnije otvorenje Olimpijskih igara

Prvi put u povijesti Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, svečanost otvorenja neće se održati na stadionu, već u središtu grada domaćina - na ponovno čistoj rijeci čija bi kvaliteta vode trebala omogućiti kupanje, ali i održavanje pojedinih plivačkih natjecanja na Ljetnim olimpijskim igrama #Paris2024.

Porečki električni minibus najviše putnika ima na liniji za Novu Vas

Električni minibus kapaciteta 20 putnika porečkim ulicama prometuje već mjesec dana i to na dvije linije: Poreč-Nova Vas-Poreč i Poreč-Červar Porat-Poreč. Prema zimskom redu vožnje, minibus u sjevernom dijelu grada radnim danom ima 15, a vikendom 12 polazaka. U Gradu Poreču navode kako je posebno omiljen među građanima starije populacije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER