Vaša odgovornost, naša budućnost | 15. Konferencija o održivom razvoju

15. Konferencija o održivom razvoju i 16. dodjela nagrada Hrvatski indeks održivosti – HRIO održat će se u Zagrebu 7. i 8. studenog 2023.

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) 15. put organizira Konferenciju o održivom razvoju. U sklopu konferencije te u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) bit će dodijeljene i nagrade Hrvatski indeks održivosti – HRIO.

Iza Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) više je od četvrt stoljeća djelovanja u području održivog razvoja i jubilarnih 15 godina organizacije konferencija o održivom razvoju, događaja koji kontinuirano usmjerava pažnju poslovnih subjekata, ali i građana, na važnost održivog pristupa poslovanju i izgradnji održivih zajednica.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva obrazovanja i sporta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, 15. Konferencija o održivom razvoju održat će se 7. i 8. studenog 2023. godine u Hotelu Esplanade Zagreb u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR). HR PSOR je poslovno udruženje koje okuplja napredne poduzetnike u promišljanju i primjeni održivog poslovanja. Podršku Konferenciji pružaju također i Europska komisija, HUB, HUP, CROMA te drugi.    

Na Konferenciji će se, u partnerstvu s HUP-om, 16. put dodijeliti nagrade za Hrvatski indeks održivosti (HRIO), koje se dodjeljuju temeljem metodologije za procjenu održivosti poslovnih praksi kompanija.

Uvodne govore na 15. Konferenciji o održivom razvoju održat će stručnjaci kao što su Rodney Irwin iz Svjetskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (World Business Council for Sustainable Development – WBCSD), Lorena Sorrentino iz vodeće europske poslovne mreže za korporativnu održivost i odgovornost CSR Europe te Axel Fougner iz Glavne uprave za financijsku stabilnost, financijske usluge i uniju tržišta kapitala (DG FISMA). Govorit će o postignućima i očekivanjima u području održivog razvoja te trendovima koji se očekuju u budućnosti.

Teme, kojima se Konferencija ove godine bavi su Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti (CSRD), greenwashing, zelene obveznice, zeleni krediti i financirane emisije, politika raznolikosti, EU taksonomija, strategija ugljične neutralnosti poduzeća, dvostruka materijalnost i druge.

Program 15. Konferencije o održivom razvoju, kao i online prijavni obrazac za sudjelovanje dostupni su putem sljedeće poveznice.

VEZANE VIJESTI

Dodijeljene nagrade Hrvatski indeks održivosti – HRIO

Izazovi strukturne i sistematične promjene poslovanja u vremenima kad smo suočeni s posljedicama klimatske krize, koje imaju sve značajnije utjecaje na poslovne procese te odgovornosti koje imaju gospodarstvenici u kreiranju otpornih i zelenih zajednica, neke su od brojnih tema ovogodišnje 15. Konferencije o održivom razvoju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR).

HR PSOR: Imamo priliku za temeljitu transformaciju gospodarstva i javne uprave

Na tragu nedavnog apela predsjednice Europske komisije, Ursule von der Leyen, za drugačije, održivo gospodarstvo, Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) objavio je prijedlog mjera za oporavak gospodarstva prema načelima održivog razvoja. Prihvaćanjem mjera, Hrvatska bi mogla iskoristiti priliku da se transformira u predvodnicu Europske unije po pitanju održivog razvoja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER