Započeli radovi na izgradnji pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu

Na njima će se obavljati prihvat i privremeno odlaganje nerazvrstanog komunalnog otpada te priprema i pretovar u vozila koja će otpad prevoziti u budući CGO

Na pretovarnim stanicama obavljat će se pretovar miješanog komunalnog otpada, odvojeno sakupljenog komunalnog otpada namijenjenog za reciklažu te odvojeno sakupljenog biorazgradivog otpada iz vrtova i parkova namijenjenog za daljnju obradu ili zbrinjavanje na udaljenoj lokaciji CGO-a Biljane Donje, do koje će se navedeni otpad prevoziti vozilima većeg kapaciteta namijenjenim za daljinski transport

Nakon što su u lipnju dovršeni postupci javne nabave te potpisani ugovori s odabranim izvoditeljima, nedavno su započeli radovi na izgradnji pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu, a sve u sklopu projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Radove vrijedne 17.430.546,36 kuna bez PDV-a provodi tvrtka Lavčević Zadar d.o.o. dok je za nadzor nad provođenjem radova angažirana tvrtka Civil Engineering Consultancy, čiji je ugovor vrijedan 425.750,00 kuna bez PDV-a.

Pretovarna stanica Biograd na Moru nalazit će se u novo planiranom proširenju industrijske zone Biograd, cca. 2 km zapadno od ceste Biograd – Benkovac. Pretovarna stanica Pag bit će smještena na oko 8,5 km jugoistočno od Grada Paga, dok će pretovarna stanica u Gračacu biti smještena uz državnu cestu Gračac – Zagreb (D-1), oko 4 km od Gračaca u pravcu Udbine.

U sklopu provedbe Projekta do sada su, uz opsežnu dokumentaciju, potpisani i Ugovor za pružanje usluge savjetovanja u odnosima s javnošću, Ugovor za pružanje tehničke pomoći nad izgradnjom CGO-a Biljane Donje, kao i Ugovor za pružanje usluge nadzora nad izgradnjom CGO-a Biljane Donje.

„Trenutno smo u postupku ocjenjivanja pristiglih ponuda za projektiranje i izgradnju CGO-a Biljane Donje, na temelju kojeg će biti donesena odluka o odabiru izvođača radova. Ako ne bude žalbi na odluku o izvoditelju, očekivani početak radova na projektiranju i izgradnji Centra je do kraja ove godine. Odabrani izvođač imat će 12 mjeseci za ishođenje potrebnih 30 građevinskih dozvola, a rok završetka radova je 21 mjesec. Probni rad Centra trajat će 6 mjeseci“, rekao je Dino Perović, direktor tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.  

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je 377.326.793,56 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u udjelu od 70,652%. U sufinanciranju sudjeluju još i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 19,348% te Zadarska županija i gradovi i općine na području Zadarske i dijela Ličko-senjske županije s 10%.

Početak radova na izgradnji pretovarnih stanica obilježen je postavljanjem privremenih informacijskih ploča te ograđivanjem samih lokacija, koje su tim povodom, uz predstavnika izvođača radova, obišli i Sašenka Korenov, pomoćnica direktora tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije, Damir Maruna, ovlaštenik Naručitelja za provedbu Ugovora za izgradnju pretovarnih stanica te Siniša Lovrić, ovlaštenik Naručitelja za provedbu Ugovora nadzora nad izgradnjom pretovarnih stanica.

Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Otvorene ponude za projektiranje i izgradnju CGO Biljane Donje

Konačno su otvorene ponude na javni natječaj za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim, a obje pristigle ponude značajno nadilaze procijenjenu vrijednost ovog projekta od 295 milijuna kuna. Istog dana potpisani su i ugovori za izgradnju i nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Pagu i Gračacu.

Potpisivanje ugovora za izgradnju pretovarnih stanica u Biogradu, Gračacu i Pagu

Povodom potpisivanja ugovora za izgradnju i nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Gračacu i Pagu u sklopu Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, u ponedjeljak 4. lipnja 2018., u 15:30 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru organizira se konferencija za novinare.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER