Od 4. rujna 2018. ponovno prijave za energetsku obnovu zgrada javnog sektora

Ponovno otvaranje Poziva 4c1.4 „Energetska obnova i korištenje OIE u zgradama javnog sektora“

II. IZMJENA POZIVA - Ponovno zaprimanje projektnih prijedloga u sklopu Poziva 4c1.4. ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’ od 4. rujna 2018.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ (Ref. oznaka KK.04.2.1.04) ponovno se otvara za prijave s danom 4. rujna 2018. godine zbog završetka postupka odabira velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga. Indikativni raspoloživi iznos bespovratnih sredstava koji je u ovom trenutku predviđen za Poziv iznosi 300 milijuna kuna.

Odlukom o povećanju alokacije za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva povećan je s 380.000.000,00 kuna na 1.110.000.000,00 kuna.

Slijedom navedene Odluke o povećanju alokacije, 26. srpnja 2018. objavljena je 2. izmjena dokumentacije Poziva. Izmjena se odnosi na povećanje alokacije i roka za ponovnu dostavu (podnošenje) projektnih prijedloga najranije od 4. rujna 2018 u 9:00 sati te na manje izmjene dokumentacije Poziva.

U okviru 2. izmjene Poziva izmijenjeni su sljedeći dokumenti:

 1. KK.04.2.1.04 Upute za prijavitelje_2. corrigendum
 2. KK.04.2.1.04 Sažetak poziva_2. corrigendum
 3. KK.04.2.1.04 Prilog 1. Posebni uvjeti Ugovora_2. corrigendum
 4. KK.04.2.1.04 Popis izmjena_2. corrigendum

Po objavi 2. izmjene Poziva, potencijalni prijavitelji imaju mogućnost rada na svojoj projektnoj prijavi u sustavu eFondovi, ali istu neće moći podnijeti prije početka roka za ponovnu dostavu (podnošenje) projektnih prijedloga, odnosno najranije od 04. rujna 2018. u 9:00 sati.

Zaprimanje projektnih prijedloga radi pružanja stručne podrške od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Sektora za energetsku učinkovitost (FZOEU/SEU), započinje od 6. kolovoza 2018. godine u 9:00 sati. Sva formalna komunikacija sa stručnom podrškom odvija se isključivo putem adrese elektroničke pošte javne.eu@fzoeu.hr.

 

OBAVIJEST PRIJAVITELJIMA! - Obavještavamo potencijalne prijavitelje na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ (referentni broj KK.04.2.1.04), da sukladno točki 2.4. Broj projektnih prijedloga i bespovratnih sredstava po Prijavitelju Uputa za prijavitelje, je dozvoljeno podnošenje samo jednog projektnog prijedloga po zgradi, odnosno svaki pojedini projektni prijedlog odnosi se na jednu energetsku funkcionalnu cjelinu (ETC), postojeću ili čije je formiranje predviđeno projektnim prijedlogom. Slijedom istog ukoliko je prijavitelj prethodno podnio projektni prijedlog za zgradu, a koji je još uvijek aktivan, tada je potrebno prije ponovnog podnošenja projektnog prijedloga za tu istu zgradu, povući prvotnu prijavu. Ukoliko je prijavitelj uložio prigovor od kojeg želi odustati, tada je  potrebno prije ponovnog podnošenja projektnog prijedloga za tu istu zgradu, povući prigovor.

 

INFORMATIVNE RADIONICE - S obzirom na novi rok za dostavu (podnošenje) projektnih prijedloga, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja ponovno organizira Informativne radionice. Radionice su namijenjene isključivo potencijalnim prijaviteljima. Na radionicama će predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja objasniti postupak prijave, a predstavnici Fonda za  zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pojasnit će ulogu stručne podrške te postupak provedbe ugovora. Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak prezentirat će mogućnosti sufinanciranja putem financijskog instrumenta „ESIF kredit za energetsku učinkovitost“.

 

 

 • Termini radionica u kolovozu:
 • 8. kolovoza 2018. (srijeda) – Ulica Republike Austrije 14, Zagreb od 11:00 sati, Velika Dvorana
 • 22. kolovoza 2018. (srijeda) – Ulica Republike Austrije 14, Zagreb od 11:00 sati, Velika Dvorana

 

Prijave se vrše isključivo putem OBRASCA PRIJAVE od 27. srpnja 2018.

PITANJA I ODGOVORI - Potencijalni prijavitelji moći će od 6. kolovoza 2018. ponovno kontinuirano postavljati pitanja vezana uz pojašnjenja dokumentacije Poziva na adresu elektroničke pošte ee4@mgipu.hr najkasnije do 14 kalendarskih dana prije isteka roka za podnošenje projektnih prijedloga. Odgovori će se objaviti na sljedećim mrežnim stranicama:

i to u roku od 7 radnih dana od dana zaprimanja pojedinog pitanja.

 • VAŽNI ROKOVI:
 • od 06.08.2018.  - Zaprimanje projektnih prijedloga radi pružanja stručne podrške FZOEU (od 9:00 h). Mogućnost ponovnog podnošenja upita za pojašnjenjem na ee4@mgipu.hr
 • 08.08.2018. - Informativna radionica
 • 22.08.2018. - Informativna radionica
 • od 04.09.2018. - Ponovna dostava (podnošenje) projektnih prijedloga (od 9:00 h)

efondovi.mrrfeu.hr

VEZANE VIJESTI

Arena Porte de la Chapelle otvara svoja vrata u nedjelju 11. veljače

Arena Porte de la Chapelle (Adidas Arena) predstavlja novo središte sjevernog dijela francuske metropole koje će kao višenamjenski modularni prostor svojim sadržajima biti otvoren za sve stanovnike ove pariške četvrti. S kapacitetom od 8.000 sjedala dvorana će nakon Ljetnih olimpijskih i paraolimpijskih igara Paris 2024. upotpuniti mogućnosti održavanja brojnih kulturnih i sportskih događanja i natjecanja, a bit će i dom košarkaškog kluba Paris Basketball.

Bespovratnih 380 milijuna kuna za zgrade javnog sektora

Objavljen je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, kojim će se podupirati provedba mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije, posebno integriranim pristupom, u zgradama javnog sektora.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER