Poziv na skup o održivoj urbanoj mobilnosti

Prijave su otvorene do 30. studenog 2018.

Panel rasprava „Integrirani promet“ održava se dana 6. prosinca 2018. godine u 11 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb). Uz zanimljive prezentacije i primjere dobre prakse, saznajte što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

ODRAZ i mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE pozivaju prometne stručnjake, prostorne planere, predstavnike udruga, javnih poduzeća i medija te sve zainteresirane za temu održivog prometa u gradovima da se pridruže na skupu o održivoj urbanoj mobilnosti dana 6. prosinca 2018. godine u 11.00 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb).

U sklopu skupa će se održati panel rasprava o integriranom prometu, brojne zanimljive prezentacije te upoznavanje s primjerima dobre prakse, a također će se moći saznati što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

Prijave su otvorene do 30. studenog 2018.

 

SKUP O ODRŽIVOJ URBANOJ MOBILNOSTI

Panel rasprava „Integrirani promet“ / 11.00 - 13.00

Skup će započeti panel raspravom na temu integriranog prometa koja se organizira u suradnji Udrugom gradova u RH (Nacionalna točka programa URBACT). Moći ćete se upoznati s iskustvima Zagreba, Ljubljane, Varaždinske županije i okolnih područja te iskustvima i rezultatima hrvatskih gradova koji su sudjelovali u programu URBACT, s posebnim fokusom na održivu mobilnost.

U panelu sudjeluju:

 • Ante Klečina / Varaždinska županija
 • Matic Sopotnik / Mestna občina Ljubljana
 • Damir Kapuđija / IPZP - Integirani promet zagrebačkog područja
 • Petra Grgasović / stručnjakinja za program URBACT za urbanu mobilnost

Moderatorica rasprave je direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić.


Predstavljanje primjera iz prakse / 14.00 - 15.00

Nakon panel rasprave, nastavit će se s predstavljanjem nekoliko primjera iz prakse i to:

 • Grad Zagreb i održiva mobilnost - planovi i projekti / Matija Vuger, Grad Zagreb
 • Predstavljanje URBACT III programa / Marko Ercegović, Nacionalna URBACT točka/ Udruga gradova u RH
 • Projekt „CIVITAS Prosperity“/ Nebojša Kalanj, Grad Koprivnica
 • Diplomski studij „Održiva mobilnost i logistika“ / Predrag Brlek, Sveučilište Sjever

 

Predstavljanje aktivnosti Grada Zagreba / 15.30 - 16.45

U poslijepodnevnom dijelu programa bit će predstavljene aktivnosti koje se u Zagrebu trenutno provode po pitanju održive urbane mobilnosti. Program studijskog putovanja organizira se u suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba te je prvenstveno namijenjen članovima mreže CIVINET Slo-Hr-JIE, no sudjelovati mogu i sudionici skupa.

U programu sudjeluju:

 • Marko Slavulj, Fakultet prometnih znanosti / Koncepti u gradskom prometu - Pametna mobilnost, SUMP
 • Petra Grgasović / Mobilnost kao usluga u gradovima budućnosti
 • Darinka Jug, Grad Zagreb / Dijeljenje prometa kao pametno rješenje ili nužna solucija
 • Emil Kirbiš, Zagreb Pedicab / Zagreb Pedicab - Zagreb iz drugačije perspektive
 • Krešimir Dvorski, Sustav javnih bicikala / Baby you can share my bike

Sljedeći dan se u suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba organizira terenski posjet nekoliko novouređenih gradskih lokacija te će se u suradnji s Nextbike Croatia i Zagreb Padicab-om, ovisno o interesu i vremenskim uvjetima, za sudionike organizirati zajednička vožnja biciklima.

Za više informacije posjetite Odraz.hr.

VEZANE VIJESTI

Zagreb: Program 20. Europskog tjedna mobilnosti 2021.

Grad Zagreb redovito organizira sedmodnevne programe obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, a u obilježavanje Dana bez automobila uključio se još 2001. godine. Među finaliste Europskog tjedna mobilnosti uvršten je 2008. i 2011. godine, a prestižnu nagradu ETM-a dobio je 2012. godine.

7. Skupština mreže CIVINET SLO-HR-JIE

Grad Zagreb je domaćin 7. Skupštine i foruma mreže za održivu urbanu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, objedinjenog hibridnog događanja koje organizira u suradnji s Tajništvom mreže, udrugom ODRAZ-Održivi razvoj zajednice te uz podršku Zagrebačkog inovacijskog centra - ZICER.

Otkazana 7. Skupština mreže CIVINET SLO-HR-JIE

7. Skupština mreže trebala se održati u petak 13. ožujka  u prostoru Gradske skupštine Grada Zagreba u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada u suradnji s Tajništvom mreže, udrugom ODRAZ-Održivi razvoj zajednice. Održavanje Skupštine i okruglog stola „Inovacije u prometnim politikama i rješenjima za održivu mobilnost“ odgađa se do daljnjega!

3. CIVINET Forum u Varaždinu

Varaždinska županija i mreža za održivu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE pozivaju vas na 3. CIVINET Forum koji će se održati 15. lipnja 2018. u Varaždinu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER