Poziv na skup o održivoj urbanoj mobilnosti

Prijave su otvorene do 30. studenog 2018.

Panel rasprava „Integrirani promet“ održava se dana 6. prosinca 2018. godine u 11 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb). Uz zanimljive prezentacije i primjere dobre prakse, saznajte što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

ODRAZ i mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE pozivaju prometne stručnjake, prostorne planere, predstavnike udruga, javnih poduzeća i medija te sve zainteresirane za temu održivog prometa u gradovima da se pridruže na skupu o održivoj urbanoj mobilnosti dana 6. prosinca 2018. godine u 11.00 sati u HKD Napredak (Bogovićeva 1/I. kat, Zagreb).

U sklopu skupa će se održati panel rasprava o integriranom prometu, brojne zanimljive prezentacije te upoznavanje s primjerima dobre prakse, a također će se moći saznati što se po pitanju održive mobilnosti radi u gradu Zagrebu.

Prijave su otvorene do 30. studenog 2018.

 

SKUP O ODRŽIVOJ URBANOJ MOBILNOSTI

Panel rasprava „Integrirani promet“ / 11.00 - 13.00

Skup će započeti panel raspravom na temu integriranog prometa koja se organizira u suradnji Udrugom gradova u RH (Nacionalna točka programa URBACT). Moći ćete se upoznati s iskustvima Zagreba, Ljubljane, Varaždinske županije i okolnih područja te iskustvima i rezultatima hrvatskih gradova koji su sudjelovali u programu URBACT, s posebnim fokusom na održivu mobilnost.

U panelu sudjeluju:

 • Ante Klečina / Varaždinska županija
 • Matic Sopotnik / Mestna občina Ljubljana
 • Damir Kapuđija / IPZP - Integirani promet zagrebačkog područja
 • Petra Grgasović / stručnjakinja za program URBACT za urbanu mobilnost

Moderatorica rasprave je direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić.


Predstavljanje primjera iz prakse / 14.00 - 15.00

Nakon panel rasprave, nastavit će se s predstavljanjem nekoliko primjera iz prakse i to:

 • Grad Zagreb i održiva mobilnost - planovi i projekti / Matija Vuger, Grad Zagreb
 • Predstavljanje URBACT III programa / Marko Ercegović, Nacionalna URBACT točka/ Udruga gradova u RH
 • Projekt „CIVITAS Prosperity“/ Nebojša Kalanj, Grad Koprivnica
 • Diplomski studij „Održiva mobilnost i logistika“ / Predrag Brlek, Sveučilište Sjever

 

Predstavljanje aktivnosti Grada Zagreba / 15.30 - 16.45

U poslijepodnevnom dijelu programa bit će predstavljene aktivnosti koje se u Zagrebu trenutno provode po pitanju održive urbane mobilnosti. Program studijskog putovanja organizira se u suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba te je prvenstveno namijenjen članovima mreže CIVINET Slo-Hr-JIE, no sudjelovati mogu i sudionici skupa.

U programu sudjeluju:

 • Marko Slavulj, Fakultet prometnih znanosti / Koncepti u gradskom prometu - Pametna mobilnost, SUMP
 • Petra Grgasović / Mobilnost kao usluga u gradovima budućnosti
 • Darinka Jug, Grad Zagreb / Dijeljenje prometa kao pametno rješenje ili nužna solucija
 • Emil Kirbiš, Zagreb Pedicab / Zagreb Pedicab - Zagreb iz drugačije perspektive
 • Krešimir Dvorski, Sustav javnih bicikala / Baby you can share my bike

Sljedeći dan se u suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba organizira terenski posjet nekoliko novouređenih gradskih lokacija te će se u suradnji s Nextbike Croatia i Zagreb Padicab-om, ovisno o interesu i vremenskim uvjetima, za sudionike organizirati zajednička vožnja biciklima.

Za više informacije posjetite Odraz.hr.

VEZANE VIJESTI

Mali pojas je najbolje čuvana zelena tajna grada

Nekadašnja pariška željeznička pruga namijenjena za prijevoz robe i putnika, poznata pod imenom Mali pojas, prestala se koristiti 1934. godine i od tada je prepuštena bujanju divljeg života. Dijelovi stare željeznice postupno se otvaraju za javnost od 2007. godine i danas predstavljaju pravo utočište biološke raznolikosti. Trenutno je za šetače i rekreativce otvoreno nekoliko dionica u ukupnoj dužini od sedam kilometara.

Otkazana 7. Skupština mreže CIVINET SLO-HR-JIE

7. Skupština mreže trebala se održati u petak 13. ožujka  u prostoru Gradske skupštine Grada Zagreba u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada u suradnji s Tajništvom mreže, udrugom ODRAZ-Održivi razvoj zajednice. Održavanje Skupštine i okruglog stola „Inovacije u prometnim politikama i rješenjima za održivu mobilnost“ odgađa se do daljnjega!

3. CIVINET Forum u Varaždinu

Varaždinska županija i mreža za održivu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE pozivaju vas na 3. CIVINET Forum koji će se održati 15. lipnja 2018. u Varaždinu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER