Otvorene su prijave za EIT Climate KIC Accelerator

Mogućnost prijave do 27. siječnja 2019. godine

EIT Climate-KIC Accelerator kao jedini akceleratorski program EU-a usmjeren na utjecaj klime CleanTech komercijalizacijom dolazi u Hrvatsku. To je program Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a u Hrvatskoj će ga provoditi EIT Climate-KIC Hub Croatia, konzorcij koji čini osam organizacija.

U Hrvatskoj se od ove godine provodi akceleracijski program EIT Climate KIC Accelerator koji podržava široki spektar cleantech rješenja, neovisno o tehnološkom području, a koja doprinose ublažavanju klimatskih promjena ili prilagodbi na iste. Cleantech sektori koji su pokriveni tako uključuju: Agriculture, Air & Environment, Clean Energy, Clean Industry, Efficiency, Energy Storage, Transportation, Water.

Prihvatljivi  kandidati: mlade startup tvrtke (do 5 godina od osnivanja i najmanje 2 osnivača) te razvojni timovi koji žele stvoriti startup tvrtku povezanu s novom tehnologijom/uslugom, koja će imati veliki potencijal i pozitivan utjecaj na klimu.

Aktivnosti: program nudi izvrsnu mentorsku i edukativnu podršku priznatih visokokvalitetnih stručnjaka kao i mogućnost za međunarodnim umrežavanjem, te mogućnost dobivanja financijske podrške.

Financijska podrška: u iznosu od 10.000,00 EUR do čak 50.000,00 EUR (ovisno o fazi razvoja) namijenjena za daljnji razvitak proizvoda ili usluge.

Mogućnost prijave: prijave su otvorene do 27. siječnja 2019. godine, a više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Izravni link za prijavu: https://formstack.io/5C140

VEZANE VIJESTI

Predstavljanje rezultata projekta PERSPIRE

Predstavljanje rezultata projekta PERSPIRE, punog naziva „Potencijal rizosfernog mikrobioma u prilagodbi poljoprivrede klimatskim promjenama“, održat će se u petak 1. rujna 2023. na Institutu Ruđer Bošković (IRB).

Mikroorganizmi kao ključni saveznici u prilagodbi klimatskim promjenama u poljoprivredi

Rezultati istraživanje u sklopu projekta PERSPIRE, punog naziva „Potencijal rizosfernog mikrobioma u prilagodbi poljoprivrede klimatskim promjenama“, koje je danas predstavio projektni tim na Institutu Ruđer Bošković (IRB), pokazali su da dugotrajne poplave mijenjaju strukturu i aktivnosti mikrobne zajednice te utječu na rast i prirast biljaka.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER