Štihanje? Ne, hvala!

Edukacija o održivom razvoju

U okviru programa „Edukacija mještana o održivom razvoju“, koji sufinancira Općina Kostrena, ove subote održat će se i zanimljivo predavanje o vrtlarenju bez prekopavanja.

Udruga Ekoregija Kostrena organizira predavanje o vrtlarenju bez prekopavanja pod nazivom „Štihanje? Ne, hvala“, koje će u Sportskoj dvorani Kostrena u subotu, 16. veljače s početkom u 10 sati održati autori knjige istoimenog naziva.

Mladi slovenski par - Tjaša Štruc, dipl.biolog i ekolog te Robert Špiler, dipl.ing.stroj. – živi jednostavnim životom u svojoj kućici od 17 kvadrata. Sami uzgajaju svoju eko hranu u „Vrtu obilja“, koristeći prokušane metode vrtlarstva bez prekopavanja.

Foto: Vrt obilja / Facebook

Nakon predavanja održat će se kratka edukacija pod nazivom „Staro sjeme - briga i čuvanje“, a u 12 sati kod glavnog ulaza u dvoranu bit će organizirana razmjena sjemenja među posjetiteljima. Ulaz je slobodan, dođite! 

Zadnja srijeda u mjesecu veljači rezervirana je za sajam eko proizvoda „Zeleni kostrenski samanj“, koji će se održati 27. veljače od 16 do 18 sati u predvorju Sportske dvorane Kostrena.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Već 1573 vrtlara javnog prostora sudjeluje u ozelenjavanju i uljepšavanju Beča

U sklopu inicijative „Vrtlarstvo iza ugla” Bečanke i Bečani mogu sudjelovati u održavanju stabala te ozelenjavanju i uljepšavanju manjih javnih zelenih površina u svojim četvrtima. Ovom inicijativom Grad Beč potiče građan(k)e da postanu vrtlari javnog prostora i pruža im besplatne informacije i savjetovanje.

U ekološkom parku u Kostreni održana berba lavande

U četvrtak je u ekološkom parku „Rasadnik“ u Kostreni održana berba lavande koju uzgajaju i o kojoj zajednički brinu članovi udruge Ekoregija Kostrena i djelatnici lokalnog komunalnog društva KD Kostrena.

Predstavljanje udruge Ekoregija Kostrena

U utorak 4. veljače 2020. u Dnevnom boravku susjedstva Kostrena (Narodna čitaonica, Sveta Lucija 14, Kostrena Sveta Lucija), jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u 18.30 sati održat će se predstavljanje udruge Ekoregija Kostrena.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER