315.037.031,77 kuna za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

Cilj ovih ulaganja je osiguranje potrebne infrastrukture za odvojeno prikupljanje otpada

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada potpisan je u četvrtak 14. veljače 2019. godine između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, u svojstvu Posredničkog tijela razine 1, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u svojstvu Posredničkog tijela razine 2 i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u svojstvu korisnika bespovratnih EU sredstava.

Ugovor vrijedan 315.037.031,77 kuna potpisali su ministar zaštite okoliša  i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i Andrea Bartolić ispred korisnika sredstava.

Temeljem potpisanog Ugovora Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost otvorio je postupak javne nabave za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada. Naime Ministarstvo je objavilo ograničeni Poziv na dostavu projektnog prijedloga za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao jedini prihvatljivi prijavitelj, u cilju pripreme projektnog prijedloga, objavio je Javni poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika.

Interes za nabavu spremnika iskazalo je 407 gradova i općina koji su pokazali potrebu za 1.230.695 spremnika, a riječ je o spremnicima za otpadni papir, staklo, plastike i biootpad.

Na temelju objedinjenih podataka Fond se prijavio na ograničeni Poziv Ministarstva te je donesena Odluka o financiranju sukladno kojoj su Fondu odobrena sredstva za sufinanciranje troškova projekta Nabave spremnika u maksimalnom iznosu od 315.037.031,77 kuna (s PDV-om).

Navedeni iznos čini 85 % troškova nabave 1.230.695 spremnika i usluga promidžbe i vidljivosti. Preostalih 15 % troškova nabave spremnika osigurat će jedinice lokalne samouprave dok će Fond osigurati preostalih 15 % troškova promidžbe i vidljivosti.

Cilj ovih ulaganja je osigurati potrebnu infrastrukturu za odvojeno prikupljanje otpada.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Javni poziv za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Prema ranijoj najavi, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će Javni poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada objaviti u roku do 30 dana od dana najave na internetskoj stranici Fonda, odnosno do 1. ožujka 2018. godine.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER