Javni poziv za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Objava do 1. ožujka 2018. godine

Prema ranijoj najavi, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će Javni poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada objaviti u roku do 30 dana od dana najave na internetskoj stranici Fonda, odnosno do 1. ožujka 2018. godine.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 29. siječnja 2018. godine Najavu javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Najva  je bila otvorena do 13. veljače 2018. godine i u tom razdoblju Fond je zaprimio 187 pisanih prijedloga/upita od strane jedinica lokalne samouprave. Svi objedinjeni prijedlozi/upiti objavljeni su na internetskoj stranici Fonda i Ministarstva zaštite okoliša i energetike u tabličnom prikazu, prema redoslijedu zaprimanja. Prijedlozi i upiti koji su dostavljeni nakon 13. veljače 2018. godine (izvan roka za dostavu) nisu obuhvaćeni tabličnim prikazom.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će Javni poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada objaviti u roku do 30 dana od dana najave na internetskoj stranici Fonda, odnosno do 1. ožujka 2018. godine.

U svrhu pomoći jedinicama lokalne samouprave u ispunjavanju prijave na Javni poziv za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, Fond će organizirati 4 radionice na području Republike Hrvatske, a raspored radionica i lokacije biti će objavljene na internetskoj stranici Fonda, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Hrvatske gospodarske komore.

Obavijest (pdf) i Pitanja i odgovori (pdf)

Ministarstvo zaštite okoliša i i energetike / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

315.037.031,77 kuna za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada potpisan je u četvrtak 14. veljače 2019. godine između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, u svojstvu Posredničkog tijela razine 1, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u svojstvu Posredničkog tijela razine 2 i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u svojstvu korisnika bespovratnih EU sredstava.

Za odlaganje otpada u krivoj kanti i do 5000 kuna kazne

Gradovi i općine imaju još par dana za odluku kako će organizirati građane da odvajaju svoj otpad. Tko neće odvajati otpad ni nakon dvogodišnjeg pripremnog razdoblja prijeti mu kazna od 50 do 5.000 kuna. Nikome još nije posve jasno koliki će biti novi računi, a svaki grad ima i svoj način odvajanja, pišu 24 sata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER