Rijeka: projekcija dokumentarnog filma „Living the change“

Projekciji filma prethodit će radionica izrade ekološkog otiska

Tranzicijska inicijativa Rijeka i Revija zelenog filma pozivaju na projekciju dokumentarnog filma „Living the change“ („Živjeti promjenu“) dana 27. ožujka 2019. u prostoru RiHub (Ivana Grohovca 1/a) s početkom u 18 sati.

Projekciji filma prethodit će radionica izrade ekološkog otiska, koju će održati ugledni sociolog dr.sc. Dražen Šimleša, dok će nakon projekcije filma uslijediti diskusija.

Ovaj film istražuje mogućnosti izlaska iz globalne krize s kojom se danas suočavamo, daje rješenja koja mogu pomoći svakome od nas i to kroz inspirativne primjere ljudi koji su unijeli promjenu u svoje živote i svoje zajednice u cilju održivog načina življenja.

Projekcija se odvija u sklopu Revije zelenog filma, projekta Tranzicijske inicijative Rijeka, koji je nastao 2018. godine, a ove se godine nastavlja u suradnji s društvom Rijeka 2020 u sklopu programa Civilne inicijative. Tranzicijska inicijativa Rijeka - TIR je izrasla iz riječkih Grupa solidarne razmjene koji organiziraju ekološke tržnice i predavanja vezana za uzgoj i nabavku zdrave hrane. Želimo osvjestiti lokalnu zajednicu o potrebi jačeg povezivanja i suradnje kako bismo živjeli što kvalitetnije i zdravije.

Tranzicijska inicijativa Rijeka / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Festival održivosti 2020.

Festival održivosti širi filozofiju i praksu samoodrživosti kroz radionice koje pružaju praktične prijedloge i znanja o tome kako postati neovisan u različitim područjima svakodnevnog života.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER