Vukovar: Gradi se atraktivna šetnica u Borovu naselju

Radovi su vrijedni 2.150.000,00 kuna

U tijeku su radovi na uređenju šetnice uz obalu Dunava koja će se u dužini od gotovo jednog kilometra protezati od Doma tehnike do kraja Borova naselja

Vukovarska gradska uprava ističe kako im je važan svaki kutak grada te svakom njegovom dijelu posvećuje jednaku pažnju i pomno prate potrebe i želje građana i građanki. Jedan od ciljeva Grada Vukovara svakako je revitalizacija i preobrazba gradske četvrti Borovo naselje te navode kako rezultati brojnih projekata pokazuju da se kreće u dobrom smjeru. Trg Dražena Petrovića s Plivalištem Vukovar i sportskom dvoranom sada je središte sportskog života grada, nazire se novo ruho zgrade Radničkog doma, Perivoj Miše Barne pomlađen je sadnicama mladog drveća, a ulice će uskoro dobiti novu LED rasvjetu.

Nastavak atraktivnih sadržaja u Borovu naselju čini i nova šetnica uz Dunav u Ulici Jana Bate od Doma tehnike pa sve do kraja Borova naselja, a trenutno su u tijeku radovi na sanaciji nogostupa u Ulici Jana Bate koji će građanima olakšati pristup šetnici. Iznos investicije je 2.150.000,00 kuna.

Šetnica će biti duga 985 metara, a u sklopu šetnice projektom je predviđeno pet odmorišta promjera pet metara na međusobnom razmaku od 120 metara. Pristup na javnu površinu biti će osiguran preko postojećeg kolnog prilaza iz Ulice Jana Bate. Predviđena je i nova urbana oprema - betonske klupe s naslonom i kante za otpad, a u planu je i sadnja zelenog otoka sa stablom u sredini. Duž cijele šetnice biti će izvedena i suvremena javna rasvjeta.

Grad Vukovar / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Mapiranje Trešnjevke: planirane aktivnosti za proljeće i ljeto 2021.

Teško je prognozirati kakva će ovo biti sezona te hoće li se u skladu s epidemiološkim mjerama moći izvesti sve planirane akcije, šetnje i posjete. Stoga će se do daljnjeg dogovarati isključivo aktivnosti na otvorenom, dok će one druge ipak čekati neka bolja i sigurnija vremena, navodi se u najavi ovogodišnjih aktivnosti projekta „Mapiranje Trešnjevke”.

Eko-akcija čišćenja korita rijeke Dunav

Već devetu godinu za redom posljednjeg vikenda u srpnju, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar organizirao je eko-akciju čišćenja korita rijeke Dunav. Ove se godine akciji odazvalo šezdesetak entuzijasta iz ronilačkih klubova diljem Hrvatske i BiH pa su tako u akciji sudjelovali ronioci iz Koprivnice, Splita, Slavonskoga Broda, Sarajeva, Mostara i Ljubuškog.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER