Park Velika graba u Sračincu još nije službeno otvoren, a već je hit

Projekt je stajao nešto manje od osam milijuna kuna, od toga je 6,1 mil. kuna sufinancirano sredstvima EU-a

Park Velika graba nalazi se nasuprot Doma kulture u Sračincu pokraj Varaždina, a iako još nije službeno otvoren njegovi se sadržaji već naveliko koriste.

U parku se na površini od 10.000 četvornih metara nalaze pozornica i gledalište za održavanje manjih predstava, fontane međusobno povezane vodenim tokom, klupe i ležaljke, vježbalište na otvorenom, stijena za penjanje, veliko dječje igralište i brojni sportski sadržaji, edukativne staze i još mnogo toga.

Riječ je o pojedinačno najvećem projektu u Općini Sračinec, za koji je dobiveno sufinanciranje od 6 milijuna i 133 tisuće kuna. Izvor financiranja je Fond za ruralni razvoj, u okviru mjere 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede RH. Kako je istaknuo načelnik Općine Sračinec, Božidar Novoselec, od ukupne vrijednosti projekta, nešto manje od osam milijuna kuna, Općina Sračinec sudjeluje s 10 % svojih sredstava, no za taj će iznos aplicirati na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja.

Uskoro se očekuje i službeno otvorenje Parka Velika graba, u koji su već počeli dolaziti i brojni Varaždinci, a kako izgleda pogledajte u priloženom video prilogu koji je za portal evarazdin.hr snimio Dino Možek.

Ekovjesnik

 

>>> Pročitajte još >>> Varaždin dobio prvi javni voćnjak

VEZANE VIJESTI

Novi zeleni izgled dva trga u centru Budimpešte

Prošlog tjedna započela je obnova dva središnja budimpeštanska trga s ciljem širenja zelenih površina i suvremenog oblikovanja urbanog prostora. Trgovi Vörösmarty i Podmaniczky će nakon velike obnove u rujnu ove godine biti bogatiji za stotinjak novih stabala, sigurniji za bicikliste te svakako ugodniji za građane i brojne turiste.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER