Ludbreg: Dva preostala „varoška vrta“ traže „gospodare“

Projekt „Varoški vrtovi“ – korištenje vrtne parcele u Ludbregu

Grad Ludbreg je 2015. godine započeo s projektom „Varoški vrtovi“ u sklopu kojeg je zainteresiranim građanima dano na korištenje 25 vrtnih parcela, svaka površine 50m²

Uređene vrtne parcele namijenjene su građanima koji nemaju vlastiti vrt, a nalaze se na lokaciji koja nosi naziv „Varoški vrtovi“ po čemu je i sam projekt dobio ime.

Zemljište je korisnicima dano na raspolaganje kroz vremensko razdoblje od dvije godine s mogućnošću produljenja korištenja, a trenutno se obrađuje 23 od ukupno 25 parcela.

Grad Ludbreg stoga poziva sve zainteresirane građane koji se žele zdravo hraniti, boraviti na svježem zraku i obrađivati svoj vrt da se jave u Upravni odjel za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Odsjek za razvojne projekte, poduzetništvo i turizam kako bi ispunili zahtjev za korištenje parcela „Varoških vrtova“. Sve parcele su uređene (košnja i priprema tla za sadnju) te čekaju vrijedne ruke koje će ih obogatiti zdravim namirnicama. Požurite!

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Grad Umag pokrenuo projekt „Umaški gradski vrtovi“

Uslijed krize uzrokovane koronavirusom, Grad Umag odlučio je pokrenuti projekt davanja u zakup gradskih vrtova čime će se poboljšati kvaliteta života građana Umaga u socijalnom, zdravstvenom, ekonomskom, ali i ekološkom smislu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER