Nakon pauze izazvane pandemijom nastavlja se projekt „Rijeka pliva“

Grad Rijeka je za provedbu projekta do sada izdvojio oko 1,5 milijuna kuna

U ponedjeljak 17. svibnja na Bazenima Kantrida najavit će se nastavak provođenja projekta „Rijeka pliva“ nakon pauze uzrokovane pandemijom

„Rijeka pliva“ je program obuke plivanja za učenike drugih razreda osnovnih škola na području grada Rijeke koji provodi Riječki sportski savez. Zbog pandemije COVID-19 program je tijekom prošle školske godine pauziran pa će u novom ciklusu obuku plivanja pohađati 1048 učenika trećih razreda iz svih 25 riječkih osnovnih škola.

Grad Rijeka je jedini grad u Hrvatskoj koji sustavno i kontinuirano provodi stručno vođenu i besplatnu obuku plivanja za učenike svojih osnovnih škola kroz projekt „Rijeka pliva“ od školske 2008./2009. godine, odnosno, od otvaranja bazenskog kompleksa Bazeni Kantrida. Projekt u kojem je od pokretanja sudjelovalo 11.574 učenika zajednički su pokrenuli Grad Rijeka i Plivački klub „Primorje – Croatia osiguranje”, a za njegovu provedbu Grad Rijeka je do sada izdvojio oko 1,5 milijuna kuna.

Kroz projekt, osim same obuke u plivanju koja obuhvaća vještine plivanja, skakanja, sinkro plivanja, igranja vaterpola i spašavanju u vodenom mediju tijekom obrade teorijskog dijela sportova u vodi, djeca uče i o važnosti sporta i fair playa, ravnopravnosti spolova te o nenasilju u sportu kao i o problemu dopinga.

Plivanje se smatra sveobuhvatim sportom kojim se u velikoj mjeri može utjecati na optimalan rast i razvoj djeteta. Zahvaljujući novoizgrađenim bazenima na Kantridi riječki su učenici dobili prvoklasne uvjete za bavljenje ovim sportom.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Obnovljeni Park Leopolda Ristera idealna je zelena kvartovska oaza bečkog Margaretena

Park Leopolda Ristera u petom bečkom okrugu Margareten prostire se na površini od 4 800 četvornih metara, a nakon nedavno završene obnove još je ljepši, ugodniji i suvremeniji s više drveća, dječjim igralištem i vježbalištem na otvorenom, podnim fontanama te neizostavnom javnom česmom s vodom koja u glavni grad Austrije stiže izravno iz alpskih izvora u Donjoj Austriji i Štajerskoj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER