Knin: Bivša tvornica Kninjanka postaje Poduzetnički centar

Jedan od 20 projekata u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina

U Kninu je potpisan ugovor o izvođenju radova na obnovi i uređenju bivše tvornice Kninjanka i njene prenamjene u Poduzetnički centar

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 23.273.428,93 kn s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Inovator d.o.o. iz Šibenika, a rok za završetak radova je 10 mjeseci, odnosno do kraja ožujka 2022. godine. Radovi se izvode u sklopu projekta KK.08.2.1.09.0008 Razvoj infrastrukture Poduzetničkog centra koji sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ovaj projekt jedan je od 20 projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina. Njegova ukupna vrijednost je 33.340.012,29 kn, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85 % ovog iznosa, odnosno 28.339.010,00 kn. Projekt se provodi u partnerstvu s JU LRA Matica.

Cilj projekta je razvoj poslovne infrastrukture i kontinuirane podrške poduzetnicima za pokretanje i razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu. Kroz projekt će se obnoviti bivša tvornica „Kninjanka“ i prenamijeniti u Poduzetnički centar u kojem će se osigurati radni prostor te edukacija i svakodnevna podrška za poduzetnike koji djeluju na području Knina.

Budućim korisnicima Poduzetničkog centra na raspolaganju će biti prostori za proizvodne pogone i skladišta (23 prostora ukupne površine od preko 5.000 m2), uredski prostori (12 ureda) te konferencijska dvorana kapaciteta 100 sjedećih mjesta. Čitav prostor Poduzetničkog centra bit će u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom.

Zajedno s ovim projektom Grad Knin trenutno provodi pet projekata iz Intervencijskog plana Grada Knina, dok je sedam projekata završeno. Ukupna vrijednost projekata iz Intervencijskog plana koje Grad Knin trenutno provodi je nešto više od 66 milijuna kuna.

Povodom potpisivanja ugovora dodijeljene su i simbolične nagrade pobjednicima nagradnog natječaja za osmišljavanje imena novog Poduzetničkog centra. Na natječaj je pristiglo 57 prijedloga naziva, a odabrana su tri najbolja te su autorima odabranih prijedloga uručene nagrade. Prvu nagradu osvojio je prijedlog naziva KninUp, a autor prijedloga je Goran Homa. Drugu nagradu osvojio je prijedlog naziva Sinjal autorice Maje Bodon, dok je treća nagrada dodijeljena za prijedlog naziva Poduzetnički centar Slap autorice Jelene Josipović.

Grad Knin / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Dogodine kreće projekt zaštite prirode i bioraznolikosti Dinare

Dinara se „vraća u život“ kroz projekt zaštite prirode i bioraznolikosti travnjaka, koji je odobren za financiranje iz EU fondova. Agronomi, šumari i biolozi iz nekoliko institucija će kroz projekt vrijedan 1.296.509 eura raditi na njihovom očuvanju, a priliku za uključivanje i rad uz stručni tim dobit će i mladi iz Cetinskog kraja.

Šibenik gradi Centar za mlade

Projekt „Centar za mlade“ čija je gradnja predviđena u bivšoj vojarni Bribirskih knezova Grad Šibenik priprema za prijavu na EU fondove

Šibenik: Ulaganje u nove generacije 21. stoljeća

Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER