Bajsom u azil – Europski tjedan mobilnosti u Osijeku

Provedite subotu na zraku, u dobrom društvu najdražih četveronožnih i dvonožnih prijatelja!

Udruga Pobjede u suradnji s Gradskim savezom za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek (GSSR) pod pokroviteljstvom Grada Osijeka priprema novu avanturu u sklopu akcije „Zdravko je krenuo“.

Riječ je o akciji „Bajsom u azil“ koja se organizira u subotu 18. rujna 2021. u sklopu obilježavanja 20. Europskog tjedna mobilnosti u Osijeku.

Druženje započinje u 9:30 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi gdje će sudionike biciklijade dočekati štandovi Azilske butige s ponudom majica, šilterica, privjesaka, ruksaka i ostaloga. Biciklistička karavana kreće prema osječkom azilu u 10 sati uz medicinsku, policijsku, servisnu i organizacijsku pratnju, gdje se priprema okrepljujući doček, nakon čega slijede šetnja s psima do Drave i objed uz besplatne vege kotliće za sve sudionike.

Ovom akcijom obilježavaju se Europski tjedan mobilnosti i World CleanUp Day, a obilježavanju se pridružio i sponzor akcije Decathlon Osijek koji će osječki azil nagraditi svojim sponzorstvom kao nagradu za čišćenje osječke šetnice u kojem se očekuje značajan angažman sudionika biciklijade.

Više informacija potražite na Facebook stranici događaja.

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zagreb: Program 20. Europskog tjedna mobilnosti 2021.

Grad Zagreb redovito organizira sedmodnevne programe obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, a u obilježavanje Dana bez automobila uključio se još 2001. godine. Među finaliste Europskog tjedna mobilnosti uvršten je 2008. i 2011. godine, a prestižnu nagradu ETM-a dobio je 2012. godine.

Europski tjedan mobilnosti 2020.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna s ciljem preispitivanja alternativa održivog prijevoza u gradovima. Poticanjem pojedinaca na odabir održivih načina prijevoza, poput hodanja i bicikliranja, možemo smanjiti emisije CO2, poboljšati kvalitetu zraka, ali i vlastito zdravlje te urbane prostore učiniti ugodnijim mjestima za život i rad.

9. Splitska biciklijada održat će se 27. rujna

Ovogodišnja 9. Splitska biciklijada u organizaciji Udruge Sunce Split kreće u nedjelju 27. rujna 2020. u 16.00 sati. Vozi se od Spinutskih vrata preko Marjana, a cilj je na Zvončacu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER