Radionica izrade nakita u riječkom Riperaju

Radionica je popunjena, a sljedeća se održava za tjedan dana!

Radionica izrade nakita od otpadnog materijala održat će se u Riperaju (Ivana Zajca 20/b, Rijeka) u četvrtak 11. studenog 2021. s početkom u 17:00 sati.

Radionicu vodi Mirna Sišul, a sav materijal potreban za izradu nakita osigurava Riperaj.

Zbog ograničenog broja mjesta na radionici, prijava je obavezna putem Facebook stranice Riperaja. Radionica se organizira uz poštivanje svih važećih preporuka i mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Riperaj je projekt riječkog KD Čistoća i mala gradska radionica u kojoj građani/ke mogu besplatno popraviti neispravne sitne kućanske uređaje, razbijeni i oštećeni namještaj, odjeću, igračke i slično uz pomoć majstora koji posjeduju potrebna znanja i vještine.

Osnovni cilj pokretanja Riperaja je smanjenje količine otpada i to na način da se oštećeni ili pokvareni predmeti za svakodnevnu upotrebu uz manje popravke mogu i dalje koristiti, odnosno ponovno upotrijebiti. Osim toga, cijeli koncept omogućuje aktivno uključivanje zainteresiranih stručnjaka raznih profila koji posjeduju potrebna znanja i vještine, s dodatnom vrijednošću neposrednog druženja zainteresiranih korisnika uz kavu ili čaj.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Berlinska robna kuća NochMall postavlja nove standarde u održivoj kupovini

NochMall je prva robna kuća rabljene robe u Berlinu, ali i puno više od toga. Ovdje se na više od 2 000 četvornih metara ne prodaju samo namještaj, odjeća, kućanski uređaji i razne potrepštine za kućanstvo, igračke, knjige i još mnogo toga – čak oko 30 000 artikala koji čekaju drugi život u novom domu, već se organiziraju brojne radionice, a Berlinčani educiraju o kružnom gospodarstvu i sprječavanju nastanka otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER