Split: Rasprava na temu mladih i budućnosti rada

Konferencija o budućnosti Europe: Mladi i budućnost rada

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira raspravu na temu mladih i budućnosti rada koja će se održati u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata u Splitu u petak 12. studenog od 10 sati.

U raspravi će videovezom sudjelovati zastupnici u Europskom parlamentu Tomislav Sokol i Željana Zovko, poduzetnica Helena Budiša te čelnik Udruge digitalnih nomada Hrvatske Jan de Jong. Uvodne govore održat će splitski gradonačelnik Ivica Puljak te splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, a videoporukom okupljenima će se obratiti i potpredsjednica Komisije Dubravka Šuica. Član njezinog kabineta Toma Šutić pojasnit će način funkcioniranja procesa Konferencije o budućnosti Europe u sklopu kojeg se i održava ova rasprava o mladima i tržištu rada. Riječ je o nizu javnih događanja i konzultacija čiji je cilj donošenje ideja i izrada prijedloga za reformu i buduće politike EU-a. Sastavni dio Konferencije su europski paneli građanki i građana, a o iskustva sudjelovanja na njima videovezom će govoriti europarlamentarka Sunčana Glavak te Martina Zvonar

Rasprava se može pratiti na Facebook stranici  i na YouTube kanalu Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Panel o mladima i budućnosti rada održava se u partnerstvu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Sveučilišta u Splitu, Hrvatskog sabora, Hrvatske zajednice županija, Grada Splita, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te Europe Direct centra u Splitu.

Podsjetimo, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u sklopu procesa Konferencije o budućnosti Europe, organizira tematske rasprave u 10 sveučilišnih gradova, a prikupljeni zaključci bit će dio prijedloga koji će se objaviti na višejezičnoj digitalnoj platformi Konferencije. Ranije su već održani paneli o budućnosti obrazovanja u Puli te o održivom turizmu u Dubrovniku, dok je u Rijeci je u partnerstvu sa Sveučilištem u Rijeci održana rasprava o budućnosti kulture. Nakon Splita, u Zadru se u ponedjeljak 15. studenog održava tematska rasprava o budućnosti Sredozemlja i migracijama.

  • Izvor: Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj
Konferencija o budućnosti Europe je niz javnih rasprava koji omogućuje građankama i građanima iznošenje ideja i izradu prijedloga za buduće politike EU-a. Sastavni dio Konferencije je višejezična digitalna platformapokrenuta 19. travnja 2021., na kojoj građanke i građani mogu razmjenjivati ideje, povezivati se, predlagati rješenja i inicijative te različite aktivnosti. Građane iz svih segmenata društva potiče se da u što većem broju pridonesu oblikovanju vlastite budućnosti putem platforme, ali i da je promiču na društvenim mrežama pod oznakom #BuducnostJeVasa. Uz panele i rasprave, građani će moći sudjelovati i u radu plenarne skupštine u kojoj je za njih rezervirano 108 mjesta. Jednak broj namijenjen je predstavnicima nacionalnih parlamenata te eurozastupnicima. U radu plenarne skupštine sudjeluju još predstavnici Vijeća EU-a, Europske komisije, Odbora regija, Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, socijalnih partnera i civilnog društva. Konferencija o budućnosti Europe svečano je otvorena 9. svibnja u Europskom parlamentu u Strasbourgu koji je također bio domaćin inauguracija prve plenarne skupštine 19. lipnja 2021.

 

  • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Zadru održan panel na temu mladih i budućnosti Mediterana

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u Zadru je održao panel na temu mladih i budućnosti Mediterana. Dio je to tematskih rasprava u sklopu procesa Konferencije o budućnosti Europe tijekom kojeg građanke i građani u svim državama članicama EU-a imaju priliku iznijeti ideje i prijedloge za reformu europskog bloka.

Pula: Rasprava na temu mladih i budućnost obrazovanja

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira raspravu na temu mladih i budućnosti obrazovanja koja će se održati u Puli  u utorak 7. rujna s početkom u 9 sati, u prostorijama Zajednice Talijana Circolo (Carrarina ul. 1).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER