Promocija održivog lokalnog razvoja i građanska participacija u revitalizaciji javnih prostora

Događanje je dio aktivnosti projekta SUSTINEO

ODRAZ i Udruga gradova pozivaju na okrugli stol i panel raspravu „Promocija održivog lokalnog razvoja i građanska participacija u revitalizaciji javnih prostora“

Okrugli stol i panel rasprava „Promocija održivog lokalnog razvoja i građanska participacija u revitalizaciji javnih prostora“ održat će se u hibridnom obliku u petak 10. prosinca 2021. s početkom u 10 sati u Uraniji - prostoru kreacije u Zagrebu (Trg E. Kvaternika 3/3) te putem platforme ZOOM, u sklopu projekta SUSTINEO - Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost.

 

Nakon uvodnog pozdrava i kratkog predstavljanja projekta SUSTINEO, studenti pet zagrebačkih fakulteta predstavit će svoje radove na analizi i interdisciplinarnom prijedlogu uređenja javnih prostora na konkretnim primjerima u Zagrebu. Studenti s Geografskog odsjeka PMF-a, Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti te Odsjeka za sociologiju s Filozofskog fakulteta predstavit će svoje ideje uređenja sljedećih javnih prostora:

 • Organizacija prostora i prometna rješenja u okolici Arhitektonskog i Građevinskog  fakulteta
 • Upravljanje mobilnošću na području KBC Rebro
 • Organizacija superbloka u okolici Filozofskog fakulteta
 • SUMP Gradske četvrti Donji Grad
 • Superblok Martićeva.

Prijedlozi su nastali tijekom prvog ciklusa radionica za studente u organizaciji ODRAZ-a i Fakulteta prometnih znanosti u projektu „UrbanSTEM – za gradove i zajednice budućnosti”.

>>> Pročitajte još >>> Barcelona povećava površinu svojih „superblokova“

Nakon predstavljanja studentskih radova, Marko Dabrović iz Studija za arhitekturu i dizajn 3LHD prikazat će njihov prijedlog projekta urbane revitalizacija zone Gredelj. Doprinos javnosti ključan je za planiranje i uređivanje javnih prostora. Maja Kireta, stručnjakinja programa URBACT,  govorit će o uključivanju građana u Koprivnici.

U drugom dijelu održat će se panel rasprava „Promocija održivog lokalnog razvoja i građanska participacija u revitalizaciji javnih prostora“, nakon čega će uslijediti rasprava.

U panelu koji će moderirati Lidija Pavić-Rogošić (ODRAZ - Održivi razvoj zajednice) sudjelovat će:

 • Irena Matković, pomoćnica pročelnika za strategijsko planiranje, Grad Zagreb
 • Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, Grad Koprivnica
 • Marko Ercegović, Udruga gradova u RH
 • Rene Lisac, Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • Jana Vukić, Odsjek za sociologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do srijede 8. prosinca 2021. na putem sljedeće poveznice, dok je za sudjelovanje na događanju uživo potrebno predočiti COVID potvrdu te poštivati mjere propisanog razmaka uz korištenje maski za lice. Svi prijavljeni koji će sudjelovati online, dobit će poveznicu na ZOOM elektroničkom poštom dan prije događanja. Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

Projekt SUSTINEO - Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost ima za cilj povezivanje i umrežavanje udruga, lokalne samouprave i visokoobrazovnih institucija te jačanje kapaciteta za zajedničko djelovanje u provedbi održivog razvoja.

 

 • Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Urban STEM – za gradove zajednice i budućnosti

Udruge DOOR i ODRAZ pozivaju na uvodnu online konferenciju projekta „Urban STEM - za gradove i zajednice budućnosti“ koja će se održati u srijedu 24. studenog 2021. od 10 do 13.30 sati putem platforme Zoom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER