Solarna energija za kućanstva

Sudjelujte u seriji informativnih predavanja

Nova serija predavanja Zelene energetske zadruge donosi pomoć u donošenju odluke o ulaganju u kućnu solarnu elektranu

Zelena energetska zadruga, voditelj servisa za podršku građanima u procesu realizacije solarnih elektrana za kućanstva Nasuncanojstrani.hr, poziva sve građane zainteresirane za ugradnju kućne solarne elektrane na sudjelovanje u seriji informativnih predavanja Solarna energija za kućanstva. Besplatna informativna predavanja održat će se putem online platforme ZOOM, a prvo predavanje Solarne elektrane i primjena u kućanstvu održat će se u srijedu 9. ožujka, od 15:00 do 15:45 sati.

Serija predavanja Solarna energija za kućanstva zainteresiranim će građanima dati cjelovitu sliku procesa realizacije i korištenja kućne solarne elektrane te im tako pomoći donijeti odluku o ulaganju, i to ulaganju koje će im se dugoročno isplatiti. Osim upoznavanja s osnovama solarnih tehnologija, građani će kroz predavanja imati priliku detaljno upoznati administrativni proces do ugradnje, pravilno dimenzioniranje solarne elektrane, način obračuna proizvodnje i potrošnje energije iz solarne elektrane, ključne dionike u procesu realizacije, dostupne prilike za sufinanciranje i druge ključne sadržaje.

Motivacija za organizaciju ovih predavanja proizlazi iz direktnog rada Zelene energetske zadruge s građanima kroz servis Na sunčanoj strani, kroz koji je manjak podrške građanima u donošenju odluke o ugradnji vlastite solarne elektrane prepoznat kao jedna od glavnih prepreka većem korištenju solarne energije u hrvatskim kućanstvima. Zelena energetska zadruga poziva sve zainteresirane i na učlanjenje u Facebook grupu Solarni klub u kojoj, uz građane zainteresirane za ulaganje, okuplja i postojeće vlasnike te izvođače solarnih elektrana. Solarni klub je u nešto više od godine dana okupio gotovo 10,000 građana iz cijele Hrvatske koji na dnevnoj bazi razmjenjuju znanja i vlastita iskustva u području solarne energije.

Zadruga će seriju predavanja Solarna energija za kućanstva održati u suradnji s partnerskim izvođačima (instalaterima) solarnih elektrana, a u sklopu podrške koju digitalizaciji servisa Na sunčanoj strani i povećanju digitalne pismenosti za iskorištavanje solarnog potencijala u Hrvatskoj pruža Google.org.

Prijave za sudjelovanje u jednom od predavanja u sklopu serije Solarna energija za kućanstva putem sljedeće poveznice.

Redoslijed predavanja:

  • 09.03. - Solarne elektrane i primjena u kućanstvu
  • 23.03. - Dimenzioniranje solarne elektrane za kućanstvo
  • 06.04. - Administrativni proces do ugradnje solarne elektrane za kućanstvo
  • 20.04. - Instalacija i puštanje pogon solarne elektrane za kućanstvo
  • 11.05. - Obračun električne energije iz solarne elektrane
  • 25.05. - (Su)financirnaje solarne elektrane za kućanstvo
  • 08.06. - Energetski učinkovito korištenje i održavanje solarne elektrane
  • 29.06. - Energetske zajednice i solarne elektrane na višestambenim zgradama

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Na ovim predavanjima možete saznati sve o solarnim elektranama za kućanstva

Gradovi Pazin, Vodnjan – Dignano i Umag - Umago pozivaju na besplatna informativna predavanja pod nazivom „Uključi se u sunce!”. Predavanja će se održati od 28. do 30. ožujka 2023., a građani ova tri grada imaju priliku prikupiti sve ključne informacije o solarnim elektranama za kućanstva koje su im potrebne za donošenje odluke o ulaganju.

Besplatna predavanja o solarnim elektranama za obiteljske kuće u Zagrebu

Stručni tim neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva Zelene energetske zadruge „Na sunčanoj strani“, od 20. do 24. rujna održat će besplatna informativna predavanja „Solarna elektrana na vašem krovu“ na četiri lokacije u Zagrebu.

Na sunčanoj strani: Predavanja o solarnim elektranama za kućanstva

Stručni tim neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva Zelene energetske zadruge „Na sunčanoj strani“, od 29. kolovoza do 2. rujna na području Zagrebačke županije održava tri besplatna predavanja pod nazivom „Solarne elektrane za kućanstva”.

Prelog, uključi se u sunce!

Grad Prelog, Međimurska energetska agencija MENEA, Energetska udruga građana „Zeleni Prelog“ i Zelena energetska zadruga (ZEZ) pokreću kampanju „Prelog, uključi se u sunce!” kojom će stanovnicima Preloga omogućiti informiranje i stručno savjetovanje o solarnim elektranama i solarnoj energiji za kućanstva.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER