Bliži se kraj roka za prijavu sudjelovanja u grupnoj nabavi solarnih elektrana

Cilj je osnažiti građane za ulaganje u solarnu energiju koje će im se isplatiti, ali i koje će za njih biti jednostavnije i brže

Zelena energetska zadruga (ZEZ) je putem neprofitnog servisa Na sunčanoj strani početkom srpnja pozvala fizičke i pravne osobe s područja Zagreba i Zagrebačke županije da se uključe u grupnu nabavu solarnih elektrana. Poziv na sudjelovanje u grupnoj nabavi otvoren je do 10. kolovoza, a veći broj sudionika pomoći će ostvariti bolje uvjete nabave opreme i ugradnje za sve uključene.

„Proces grupne nabave pokrenuli smo s ciljem da svima koji se 'bore' s razumijevanjem ponuda za opremu, izborom instalatera, osiguranjem termina ugradnje, promjenama u cijenama i drugim aktualnostima na tržištu, proces realizacije solarne elektrane učinimo bržim, jednostavnijim i isplativijim. Grupnu nabavu do sada smo testno proveli dva puta i upravo se podrška na svakom koraku realizacije koju pružamo putem servisa Na sunčanoj strani pokazala ključnim benefitom.” - pojasnila je Veselina Harabajs, voditeljica poslovnog razvoja Zelene energetske zadruge.

ZEZ-ova grupna nabava podrazumijeva nabavu opreme i usluge ugradnje solarne elektrane. U suradnji s partnerskim instalaterima solarnih elektrana servisa Na sunčanoj strani, zadruga je za sudionike pripremila dvije opcije nabave koje se razlikuju s obzirom na postojanost opreme i usluge na tržištu, rokove garancije i podrške nakon ugradnje, te zadovoljstvo opremom i instalaterom dosadašnjih korisnika servisa Na sunčanoj strani. Konačna količina opreme i broj sudionika grupne nabave odredit će popust koji će sudionici ostvariti sudjelovanjem u ovakvom procesu realizacije solarne elektrane. Ugradnje solarnih elektrana predviđene su do kraja 2023.

„Grupnom nabavom želimo osnažiti građane za ulaganje u solarnu energiju koje će im se isplatiti, ali i koje će za njih biti što jednostavnije i brže. Time želimo da na isto potaknu i svoje susjede i poznanike, a posljedično i da potaknu što veće korištenje solarnog potencijala Hrvatske.” - pojasnila je Veselina Harabajs. 

Na sudjelovanje su pozvane fizičke i pravne osobe koje planiraju realizaciju solarne elektrane na području Zagreba i Zagrebačke županije do kraja 2023. 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje putem sljedećeg digitalnog prijavnog obrasca, dok se sve dodatne informacije o grupnoj nabavi mogu doznati putem ZEZ-ovog servisa Na sunčanoj strani na 01 2090 404 ili solari@zez.coop.

VEZANE VIJESTI

Energetske zajednice i perspektiva njihovog razvoja u Hrvatskoj u fokusu „Dobre energije“

Zelena energetska zadruga (ZEZ) u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj 25. travnja 2024. u prostoru Wespa Spaces (Radnička 50) u Zagrebu organizira konferenciju „Dobra energija“. U fokusu četvrtog izdanja ovog ZEZ-ovog redovnog događanja posvećenog građanskoj energiji su energetske zajednice i perspektiva njihovog razvoja u Hrvatskoj.

Preko dvije stotine zainteresiranih za grupnu nabavu solara

Preko 200 pojedinaca, obrta i tvrtki iskazalo je interes za sudjelovanje u grupnoj nabavi solarnih elektrana za koju je „Na sunčanoj strani“, neprofitni servis Zelene energetske zadruge (ZEZ), poziv otvorio krajem prošle godine.

Uključite se u grupnu nabavu solarnih elektrana!

„Na sunčanoj strani“, servis Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana, poziva građane iz cijele Hrvatske spremne na ugradnju solarne elektrane za obiteljsku kuću, tvrtku ili obrt da se uključe u grupnu nabavu opreme i ugradnje solarnih elektrana.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER