Crikvenica: Program javnih tribina na temu održivog razvoja počinje na Dan planeta Zemlje

Od 22. travnja do 22. svibnja 2022. provodi se i nagradni foto-natječaj „Krajobrazi Crikveničko-vinodolske rivijere“

U povodu Dana planeta Zemlje koji se 2022. godine obilježava temom partnerstva svih dionika društvene zajednice u očuvanju našeg planeta, Društvo za unapređenje i poljepšavanje grada Crikvenice i okolice 1898. (DZUIP1898) počinje s realizacijom programa javnih tribina i foto-natječajem „Krajobrazi Crikveničko-vinodolske rivijere“.

Cilj programa je povezati struku, upravna tijela i stanovništvo crikveničkog područja u zajedničkom djelovanju na podizanju kvalitete življenja i održivom razvoju destinacije. 

Prva javna tribina održat će se u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice (Vinodolska 1) u petak 22. travnja 2022. s početkom u 18 sati. Tribinu će moderirati Sonja Polonijo, predsjednica udruge. Nakon predavanja planirana je rasprava u trajanju od najviše sat vremena, a zaključci s javne tribine dostavit će se Gradu Crikvenici.

Do 10. lipnja održat će se ukupno pet javnih tribina s predavanjima stručnjaka i znanstvenika sa sljedećim temama:

  • 22.04.2022. - dr. sc. Biserka Dumbović–Bilušić, Krajolik kao kulturno nasljeđe – metode prepoznavanja, vrednovanja i zaštite kulturnih krajolika
  • 06.05.2022. - Sonja Polonijo, stalna stručna suradnica Udruge gradova u RH - Abeceda komunalnog otpada
  • 20.05.2022. - Ranko Starac, kustos Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja - Arheološka baština crikveničko vinodolskog područja
  • 03.06.2022. - prof. dr. sc. Dalibor Carević s Građevinskog fakulteta u Zagrebu - Održiva gradnja plaža – gradnja novih i povećanje kapaciteta postojećih plaža
  • 10.06.2022. - dr. sc. Neven Ivandić iz Instituta za turizam - Strategija razvoja turizma Crikveničko-vinodolske rivijere

S ciljem senzibiliziranja javnosti o potrebi očuvanja prirodne i kulturne baštine Crikveničko-vinodolske rivijere, u razdoblju od 22. travnja do 22. svibnja 2022. provodi se i nagradni foto-natječaj „Krajobrazi Crikveničko-vinodolske rivijere“. Detaljne informacije o predavačima, sadržaju predavanja te pravila oko provedbe nagradnog foto-natječaja dostupni su na Facebook stranici Društva za unapređenje i poljepšavanje grada Crikvenice i okolice 1898. Realizacija programa podržana je od Grada Crikvenice i Primorsko-goranske županije te sponzora Jadran hoteli d.o.o.

 

VEZANE VIJESTI

Zašto su u dva zadarska parka namjerno ostavljene nepokošene površine?

Javna ustanova Natura Jadera i komunalna tvrtka Nasadi d.o.o. Zadar provode aktivnost „Neka parkovi zazuje“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti oprašivača. U Perivoju Vladimira Nazora i Perivoju Vrulje namjerno su ostavljene manje nepokošene površine čime je osigurana cvatnja divljeg cvijeća potrebnog za prehranu raznolikih „zujalica“, vrijednih oprašivača.

Jadranka hoteli - prvi hrvatski lanac hotela s certifikatom ISO 50001:2018

Na svečanoj dodjeli u Hotelu Bellevue lošinjskim Jadranka hotelima uručen je certifikat ISO 50001:2018. Time su Jadranka hoteli postali prvi lanac hotela u Hrvatskoj sa ISO 50001:2018 certifikatom, što potvrđuje predanost lošinjske tvrtke održivom razvoju. Kako bi dobili djelotvoran alat za učinkovito upravljanje energijom, koji uključuje i zaštitu okoliša, Jadranka hoteli prošli su zahtjevan audit sustava upravljanja energijom koji je provela tvrtka SGS Adriatica iz Italije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER