Javni poziv za nacionalno sufinanciranje LIFE projekata u 2022.

Rok za prijavu traje do 13. rujna 2022. godine

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguralo je nacionalno sufinanciranje za projekte standardnih djelovanja koji se prijavljuju na natječaj programa LIFE u 2022. godini.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će projekte standardnih djelovanja koji budu odabrani za financiranje iz Programa LIFE za 2022. godinu sufinancirati u visini do 50 % od preostalog iznosa koji korisnik mora samostalno osigurati.

Rok za prijavu započeo je objavom natječaja na mrežnim stranicama MINGOR-a i traje do 13. rujna 2022. godine.

Pravo na korištenje sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje mogu ostvariti sljedeće kategorije korisnika Programa LIFE: trgovačka društva i druge pravne osobe, jedinice lokalne i područne samouprave te tijela državne uprave, organizacije civilnog društva (udruge), kao i ostali proračunski te izvanproračunski korisnici.

Nacionalno sufinanciranje ostvarit će oni projekti koji zadovolje uvjete iz Javnog poziva, a više informacija pronađite ovdje >>> LIFE 2022. – JAVNI POZIV ZA NACIONALNO SUFINANCIRANJE gdje su detaljno objašnjeni uvjeti i procedura prijave.

Obrasci za prijavu mogu se preuzeti putem sljedeće poveznice.

Svi podnositelji prijava na ovaj Poziv svoje zahtjeve trebaju dostaviti:

  • u zatvorenoj omotnici s adresom podnositelja prijave i naznakom PRIJAVA za financijsku podršku projektnom prijedlogu za prijavu na natječaj za Program LIFE 2022.
  • preporučenom poštom ili osobno putem urudžbenog zapisnika,
  • na adresu: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Radnička cesta 80, 10000 Zagreb
  • te elektroničkom poštom na adresu life@mingor.hr.

Ovogodišnji poziv za nacionalno sufinanciranje predstavljen je i na zadnjem LIFE info danu (>>> video) održanom 25. svibnja 2022. godine.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Novo LIFE programsko razdoblje (LIFE 2021.-2027.)

Program LIFE jedini je financijski instrument Europske unije namijenjen isključivo financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, prirode i klime s ciljem provedbe, poboljšanja i razvoja EU politika i zakonodavstva iz područja okoliša, prirode i klime kroz sufinanciranje projekata s europskom dodanom vrijednošću.

Otvoren LIFE natječaj za 2022. godinu

Na program LIFE mogu se prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije, kao i fizičke osobe koje imaju registriranu djelatnost poput obrtnika, trgovaca pojedinaca, nositelja OPG-a i dr.

Otvoren LIFE natječaj za 2022. godinu

Na program LIFE mogu se prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije, kao i fizičke osobe koje imaju registriranu djelatnost poput obrtnika, trgovaca pojedinaca, nositelja OPG-a i dr.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER