Uz velik izbor opreme za gospodarenje otpadom tvrtka KOVA d.o.o. proizvodi i ribarsku kućicu za čuvanje i distribuciju leda

Tvrtka KOVA d.o.o. je specijalizirana za izradu metalnih konstrukcija namijenjenih za zaštitu okoliša, zbrinjavanje otpada i recikliranje

Ribarska kućica, dimenzija 5 x 3 m, namijenjena je za čuvanje i distribuciju leda ribarima kako bi se očuvala svježina ulovljene ribe

Ribarska kućica je konstrukcija od čeličnih profila međusobno spojenih varenjem. Kućica je izolirana termo-izolacijskim panelima debljine 10 mm i neventilirajućim ETICS termo-izolacijskim fasadnim sustavom, dok krovni pokrov od kupa kanalice u mortu sprječava podizanje uslijed jakog vjetra. Strop kućice izveden od gips kartonskih ploča, debljine ploča 1,25 cm na tipskoj metalnoj pocinčanoj potkonstrukciji. Obloge unutarnjih zidova također su od vodootpornih gipskartonskih ploča, dok su gres keramičke protuklizne pločice postavljene na pod i zidove.

Kućica je opremljena jednokrilnim zaokretnim ulaznim vratima od drvenih uklada te ima jednokrilni otklopni prozor PVC profila s izolacijskim staklom. Drveni elementi (ariš I. klase) su premazima i lakovima zaštićeni od štetnog djelovanja sunca, morske soli, padalina i drvnih štetočina. Ribarska kućica raspolaže i općom elektroinstalacijama kao što je kućni priključni mjerni ormarić, razvodna ploča, stropna i vanjska rasvjeta, utičnice i prekidači, te uzemljivač. Također, u kućici su postavljena tri ledomata za granulirani led s pripadajućim depozitom za led.

Tvrtka KOVA d.o.o. osnovana je 1983. godine kao obrtna i obiteljska djelatnost te se s vremenom razvila u društvo s ograničenom odgovornošću, specijalizirano za izradu metalnih konstrukcija namijenjenih za zaštitu okoliša, zbrinjavanje otpada i recikliranje. Kontinuiranim razvojem i ulaganjima u postrojenje i edukacije tvrtka osigurava kvalitetu proizvoda koja je prepoznata diljem „Lijepe naše“, ali i izvan nje. Tvrtka je s vlastitim programom opreme za zaštitu okoliša zastupljena u svim dijelovima Republike Hrvatske, a koju je pionirski počela proizvoditi 1990. godine. Danas su svi veći gradovi u Hrvatskoj opremljeni opremom za zaštitu okoliša koja je proizvedena u pogonima tvrtke KOVA d.o.o. koji se prostiru preko 5000 m² poslovnog i proizvodnog prostora u Mraclinu (Velika Gorica). Dio proizvodnje iz programa očuvanja okoliša izvozi se u BiH, Srbiju, Njemačku, Austriju i šire.

S dugogodišnjim iskustvom i u suradnji s općinama, gradovima i drugim tvrtkama, kao i s privatnim osobama, tvrtka pruža usluge savjetovanja, opremanja i uređenja okoliša te raspolaže velikim rasponom proizvoda za opremu parkova i dječjih igrališta te velikim izborom opreme za gospodarenje otpadom, odnosno za recikliranje, očuvanje i zaštitu okoliša kao što su kante za smeće za parkove, vrtiće i škole, kontejneri za selektivno odvajanje otpada, mobilna reciklažna dvorišta, rolo kontejneri, kontejneri za samopodizače, transportna linija, zeleni otoci, pres kontejneri i balirke, separatori, podzemni spremnici, višenamjenski tricikli, rashladne komore, komposteri, samoistovarni kontejneri, tankvane i ormari za skladištenje.

KOVA d.o.o. veliku pažnju posvećuje u osvještavanju važnosti očuvanja okoliša, odlaganju i razdvajanju otpada – navika koje se uče i stječu od malih nogu. Kako bi recikliranje bilo učinkovito, tvrtka je projektirala cijeli niz eko proizvoda koji doprinose odvojenom prikupljanju, izdvajanju, preradi i izradi novih proizvoda iz iskorištenih stvari ili materijala. Vrlo je važno najprije odvojiti otpad prema vrstama otpadaka jer se mnoge otpadne materije mogu ponovo iskoristiti ako su odvojeno prikupljene. U recikliranje spada sve što se može ponovno iskoristiti, a da se ne baci. „Recikliranje i očuvanje okoliša je naš svakodnevni život. Odgovornošću pojedinca i zajednice zajedno ćemo postići bolje sutra za našu i njihovu djecu.“, poručuju iz tvrtke KOVA d.o.o.

VEZANE VIJESTI

Od 1. listopada mijenja se usluga sakupljanja otpada u središtu Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je kako će se tijekom prvog tjedna primjene novog modela prikupljanja miješanog komunalnog otpada s javnih površina u središtu grada ukloniti svi spremnici za navedenu vrstu otpada. Umjesto u njih, građani će miješani komunalni otpad odlagati u ZG vrećicama ispred ulaza svoje zgrade, i to svakog dana osim nedjelje, isključivo u vremenu od 20 do 22 sata.

Kako stati na kraj pojedincima koji dovoze i bacaju otpad ispred stambenih zgrada?

Tvrtka KOVA d.o.o. već duže vrijeme nastoji pronaći najbolje rješenje kako doskočiti kroničnom problemu s kojim su suočeni stanari u brojnim stambenim zgradama. Neodgovorni pojedinci iz drugih dijelova grada redovito dovoze i odlažu smeće pokraj kontejnera na zelenim otocima, postavljenima uz stambene višekatnice, zbog čega svjedočimo sve češćim intervencijama komunalnih redara.

Električne čistilice tvrtke Techno Win

Tvrtka Techno Win provodi besplatne demostracije u radu s električnim čistilicama te u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave i komunalnim tvrtkama priređuje prezentacije čišćenja i održavanja.

Za odlaganje otpada u krivoj kanti i do 5000 kuna kazne

Gradovi i općine imaju još par dana za odluku kako će organizirati građane da odvajaju svoj otpad. Tko neće odvajati otpad ni nakon dvogodišnjeg pripremnog razdoblja prijeti mu kazna od 50 do 5.000 kuna. Nikome još nije posve jasno koliki će biti novi računi, a svaki grad ima i svoj način odvajanja, pišu 24 sata.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER