Traži se naj ekipa za plogging u sklopu Ekotlona

Prošle je godine na zagrebačkom Bundeku održana najveća plogging utrka u Hrvatskoj, u kojoj je sudjelovalo 450 trkača, a sav iznos od prodaje kotizacija utrošen je za nabavu opreme za Dječji vrtić Petrinjčica iz Petrinje

Dana 10. rujna sudjelujte u nagradnom natječaju 24sata i missZDRAVA kada se u Splitu prvi put, a u Zagrebu već drugu godinu zaredom održava Ekotlon – najveća humanitarna plogging utrka u Hrvatskoj!

Organizatori ove godine u utrku pored Zagreba uključuju i Split, a ako želite podržati ovu humanitarnu akciju iako vam ova dva grada nisu blizu, možete sudjelovati u nagradnom natječaju „Tražimo naj ekipu za plogging“, koji se također organizira u sklopu Ekotlona. Sve što trebate učiniti je pronaći lokaciju za čišćenje u svojoj blizini, prijaviti je i organizirati plogging s ekipom na toj lokaciji u subotu 10. rujna. Nakon toga potrebno je poslati fotografije plogginga – lokaciju prije i poslije čišćenja te fotografiju ekipe koja je u njemu sudjelovala.

Sudionici na čijoj je fotografiji najveselija ekipa s plogginga bit će nagrađeni Ekotlon poklon paketom i medijskim predstavljanjem u 24sata.

Riječ je o utrci koju su popularizirali Šveđani, a predstavlja spoj džogiranja i sakupljanja otpada, pa tako, osim što radite nešto korisno za sebe, činite dobro i za okoliš. Kondicija i godine u ovoj aktivnosti nisu bitne, što znači da se njome mogu baviti sve generacije. Ideja je jednostavna: dok džogirate gradom ili prirodom, sakupljate smeće na koje usput nailazite i tako svijet činite ljepšim mjestom za život. Cilj plogginga je stvaranje zdravih životnih navika boravka u prirodi s naglaskom na podizanje svijesti o važnosti očuvanja čistog okoliša.

Svoju lokaciju za čišćenje možete prijaviti putem službene stranice Ekotlona - ekotlon.24sata.hr, na kojoj možete pronaći i sva pravila nagradnog natječaja.

Ekotlon se održava u subotu 10. rujna 2022. s početkom u 10 sati na Bundeku u Zagrebu (3 utrke - 1, 2 ili 5 km) te u Park šumi Marjan u Splitu (2 utrke - 900 m, 3 km).  Prijaviti se možete putem sljedećih poveznica: Zagreb / Split. Sav prihod od kotizacija donira se Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji u Velikoj Gorici, odnosno Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Splita – Paraolimpijskoj školi za mlade osobe s invaliditetom.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Veća dostupnost zelenih površina godišnje bi u Zagrebu sačuvala 143 života

Institut za globalno zdravlje u Barceloni (ISGlobal) objavio je rang listu europskih gradova s najvećim rizikom od smrti uslijed nedostatka zelenih površina. Europski gradovi godišnje bi mogli spriječiti čak 43.000 smrtnih slučajeva provođenjem preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o dostupnosti zelenih površina.

Ekotlon: Budite dio najveće plogging utrke u Hrvatskoj!

Ove subote na zagrebačkom Bundeku organizira se najveća plogging utrka u Hrvatskoj. Osim utrke koju organiziraju 24sata i missZDRAVA, čekaju vas mnoštvo zabavnog i edukativnog sadržaja te fantastične nagrade! 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER