Ekipa koprivničkog Komunalca organizirala plogging utrku i podržala Ekotlon akciju

Prva plogging utrka u Koprivnici

U subotu 10. rujna održana je prva plogging utrka u Koprivnici koju je organizirala ekipa iz Komunalca i na taj način podržala Ekotlon plogging utrku u Zagrebu i Splitu.

Plogging utrka održana je u Dravskoj ulici u Koprivnici na stazi dugoj 2,8 kilometara uz ekipu od devet trkača koji su uz jogging prikupljali otpad.

Mali koraci u očuvanju okoliša čine razliku, a pojam plogging nastao je od engleske riječi jogging i švedskog izraza plocka upp, koji u prijevodu znači pokupiti, u ovom slučaju otpad. Time plogging predstavlja vrlo učinkovitu fitness aktivnost jer osim standardne fizičke rekreacije, pomaže u očuvanju okoliša.

 

Dvostruka motivacija primarni je faktor koji razlikuje plogging od ostalih fitness aktivnosti. To je stoga pravi početak za sve ekološki osviještene trkače i druge građane koji tijekom svojih svakodnevnih šetnji ili vježbi mogu prikupljati plastične boce, papiriće i drugi sitni otpad te tako pomoći u očuvanju okoliša.

„Očuvanje okoliša iznimno je važna tema i uvijek podržavamo aktivnosti koje pridonose razvoju održive zajednice. Svaki prikupljeni plastični čep, papirić, vrećica ili drugi sitni otpad u šetnji ili joggingu bez obzira koliko bio mali čin, velik je doprinos za naš okoliš i budućnost planeta za mlađe generacije“, ističu u koprivničkom Komunalcu.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Traži se naj ekipa za plogging u sklopu Ekotlona

Dana 10. rujna sudjelujte u nagradnom natječaju 24sata i missZDRAVA kada se u Splitu prvi put, a u Zagrebu već drugu godinu zaredom održava Ekotlon – najveća humanitarna plogging utrka u Hrvatskoj!

Ekotlon: Budite dio najveće plogging utrke u Hrvatskoj!

Ove subote na zagrebačkom Bundeku organizira se najveća plogging utrka u Hrvatskoj. Osim utrke koju organiziraju 24sata i missZDRAVA, čekaju vas mnoštvo zabavnog i edukativnog sadržaja te fantastične nagrade! 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER