Na sunčanoj strani: Predavanja o solarnim elektranama za kućanstva

Predavanja su idealna prilika za upoznavanje s uvjetima za ugradnju te cjelokupnim procesom realizacije vlastitih solarnih elektrana

Stručni tim neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva Zelene energetske zadruge „Na sunčanoj strani“, od 29. kolovoza do 2. rujna na području Zagrebačke županije održava tri besplatna predavanja pod nazivom „Solarne elektrane za kućanstva”.

Predavanja su namijenjena svim građanima zainteresiranima za ulaganje u vlastitu solarnu elektranu i održat će se u Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu i Dugom Selu prema sljedećem rasporedu:

  • Velika Gorica: 29. kolovoza, 17:00, Gradska vijećnica

  • Ivanić-Grad: 1. rujna, 18:00, Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad

  • Dugo Selo: 2. rujna, 18:00, Caffe bar Soho

Predavanja „Solarne elektrane za kućanstva” idealna su prilika za upoznavanje s uvjetima za ugradnju te cjelokupnim procesom realizacije vlastite solarne elektrane. To podrazumijeva i upoznavanje s ključnim informacijama vezanim uz najčešće prilike za sufinanciranje troškova realizacije, a u Ivanić-Gradu će se predstaviti i aktualni Javni poziv za sufinanciranje izrade glavnog projekta sunčane elektrane u kućanstvima.

Ulaganje u solarnu elektranu i do sada je bilo isplativije od čuvanja novca u banci, a s rastom cijena energenata ono postaje još isplativije. Uz vlastitu solarnu elektranu u kućnom budžetu zadržavamo od 85 % dotadašnjeg troška električne energije, i to kroz razdoblje od 25 godina, koliko iznosi prosječan životni vijek solarne elektrane. Jedna od ključnih prednosti solarnih elektrana je i energetska neovisnost. Samostalnom proizvodnjom električne energije iz obnovljivog izvora koji nam je dostupan lokalno, u svakom dijelu Hrvatske, zaštićeniji smo od promjena koje donosi aktualna energetska i druge krize u budućnosti.

Stručni tim servisa Na sunčanoj strani je u posljednje dvije godine održao informativna predavanja o solarnim elektranama za kućanstva u preko 20 gradova diljem Hrvatske. Kroz sam servis, građanima iz cijele zemlje svakodnevno se pruža savjetodavna podrška u procesu realizacije vlastite solarne elektrane, izrada glavnog projekta, povezivanje s provjerenim instalaterima te podrška u iskorištavanju prilika za sufinanciranje. Nakon predavanja na području Zagrebačke županije, servis Na sunčanoj strani najavit će i besplatna predavanja o solarnim elektranama na više lokacija na području Grada Zagreba.

ZEZ / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Održana prva regionalna RE-Source Croatia konferencija

Samo par dana nakon što je EK predstavila reformu modela tržišta električne energije kojom je poslala jasnu poruku da PPA ugovori trebaju imati državne potpore zemalja članica jer je obnovljiva domaća energija važna za energetsku sigurnost njihovih građana i industrije, OIEH je održao konferenciju RE-Source Croatia – prvu u regiji s temom razvoja PPA ugovora za kupnju zelene energije izravno od proizvođača.

Solarna energija za kućanstva

Nova serija predavanja Zelene energetske zadruge donosi pomoć u donošenju odluke o ulaganju u kućnu solarnu elektranu

Besplatna predavanja o solarnim elektranama za obiteljske kuće u Zagrebu

Stručni tim neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva Zelene energetske zadruge „Na sunčanoj strani“, od 20. do 24. rujna održat će besplatna informativna predavanja „Solarna elektrana na vašem krovu“ na četiri lokacije u Zagrebu.

Prelog, uključi se u sunce!

Grad Prelog, Međimurska energetska agencija MENEA, Energetska udruga građana „Zeleni Prelog“ i Zelena energetska zadruga (ZEZ) pokreću kampanju „Prelog, uključi se u sunce!” kojom će stanovnicima Preloga omogućiti informiranje i stručno savjetovanje o solarnim elektranama i solarnoj energiji za kućanstva.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER