Uključite se u grupnu nabavu solarnih elektrana!

Cilj je osigurati veću isplativost ugradnje solarne elektrane izborom opreme visoke razine kvalitete po povoljnijim uvjetima te sigurnost i podršku u cjelokupnom procesu njene realizacije

„Na sunčanoj strani“, servis Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana, poziva građane iz cijele Hrvatske spremne na ugradnju solarne elektrane za obiteljsku kuću, tvrtku ili obrt da se uključe u grupnu nabavu opreme i ugradnje solarnih elektrana.

Grupna nabava servisa Na sunčanoj strani podrazumijeva nabavu opreme i usluge ugradnje solarne elektrane. U suradnji s partnerskim instalaterima solarnih elektrana, servis sudionicima nudi tri opcije nabave koje se razlikuju u kategoriji kvalitete, rokovima jamstva proizvođača nakon ugradnje te cijeni opreme. 

„Proces grupne nabave pokrenuli smo s ciljem da svima koji se 'bore' s razumijevanjem ponuda za opremu, izborom instalatera, osiguranjem termina ugradnje, promjenama u cijenama i drugim aktualnostima na tržištu, proces realizacije solarne elektrane učinimo bržim, jednostavnijim i isplativijim“, pojasnila je Veselina Harabajs, voditeljica poslovnog razvoja servisa Na sunčanoj strani u Zelenoj energetskoj zadruzi.

Konačna količina opreme i konačan broj sudionika grupne nabave odredit će popust koji će sudionici ostvariti sudjelovanjem u ovakvom procesu realizacije solarne elektrane, a na temelju iskustva iz prethodnih izdanja grupne nabave procjenjuje se da će popust iznositi najmanje 15 % na tržišne cijene. 

Osim toga, sudionicima grupne nabave na raspolaganju su i dodatne pogodnosti poput popusta od 50 % na izradu glavnog projekta solarne elektrane, brzih termina ugradnje te kontinuirane tehničke i savjetodavne podrške u realizaciji solarne elektrane stručnog tima servisa Na sunčanoj strani. 

Servis je isti oblik nabave organizirao tijekom ljeta za područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. U nabavu se uključilo 50-ak građana koji su, osim nižih cijena investicije, upravo podršku tijekom svih faza realizacije istaknuli kao ključan benefit ovakvog pristupa.

Među njima je i Vilim Lončar iz Zagreba koji o iskustvima kaže: „Uspješno smo završili nabavu i ugradnju i prije nekoliko dana u rad pustili solarnu elektranu snage 8 kW na krovu vlastite obiteljske kuće na Trešnjevci. Izuzetno sam zadovoljan suradnjom sa Zelenom energetskom zadrugom i njihovim stručnjacima u servisu Na sunčanoj strani. Bili su nam podrška u svim fazama procesa, od prvih informacija, izrade projekta, prijave na natječaj za poticaje, pa sve do grupne nabave i same realizacije.”

Uz godišnju uštedu na računu za struju do 85 %, ulaganje u solarnu elektranu se isplati već za šest do osam godina, a s očekivanim rastom cijena električne energije u budućnosti te sudjelovanjem u prilikama poput grupne nabave isplatit će se i brže. Pritom, solarna elektrana je maksimalno učinkovita barem 20 godina, što znači da će uz manju učinkovitost čistu energiju proizvoditi i nakon tog razdoblja. Ništa manje važno, solarna energija je prilika za značajno smanjenje ovisnosti o fosilnim energentima te smanjenje štetnih ugljičnih emisija.

„Grupnom nabavom želimo osnažiti građane za ulaganje u Sunčevu energiju koje će im se isplatiti, ali i koje će za njih biti što jednostavnije i brže. Time želimo da na isto potaknu i svoje susjede i poznanike, a posljedično i da potaknu što veće korištenje solarnog potencijala Hrvatske“, zaključila je Veselina Harabajs.

Poziv za sudjelovanje u grupnoj nabavi otvoren je do 25. siječnja 2024., a za sudjelovanje se zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu predbilježiti putem sljedećeg registracijskog obrasca.

VEZANE VIJESTI

Preko dvije stotine zainteresiranih za grupnu nabavu solara

Preko 200 pojedinaca, obrta i tvrtki iskazalo je interes za sudjelovanje u grupnoj nabavi solarnih elektrana za koju je „Na sunčanoj strani“, neprofitni servis Zelene energetske zadruge (ZEZ), poziv otvorio krajem prošle godine.

Bliži se kraj roka za prijavu sudjelovanja u grupnoj nabavi solarnih elektrana

Zelena energetska zadruga (ZEZ) je putem neprofitnog servisa Na sunčanoj strani početkom srpnja pozvala fizičke i pravne osobe s područja Zagreba i Zagrebačke županije da se uključe u grupnu nabavu solarnih elektrana. Poziv na sudjelovanje u grupnoj nabavi otvoren je do 10. kolovoza, a veći broj sudionika pomoći će ostvariti bolje uvjete nabave opreme i ugradnje za sve uključene.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER