Platak ponovo osvojio srca trkača i biciklista

U nedjelju 28. kolovoza na Platku se održalo Vertikalno lice koje svaku godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u brdsko trčanje i biciklizam

Do sada najveći broj natjecatelja i natjecateljica, njih gotovo tri stotine, okupio se u jutarnjim satima na livadi ispred Velikog doma i krenuo u osvajanje zanimljivijih staza i puteva u okolici Platka.

Natjecatelji su mogli sudjelovati u jednoj od ponuđenih trail utrka; Laganini 9ki, Taman 17ki ili AdrenalINI dok su biciklisti vozili kružnu utrku XCO formata. Za razliku od prethodne godine, start je krenuo na ugodnoj temperaturi i bez kiše, ali tijekom dana vremenske prilike bile su promjenjive te su sudinici mogli iskusiti baš „sva lica Platka“. Natjecatelje je ugodno iznenadio bogati startni paket u kojem su dobili lončić i majicu utrke, pero® zero refill za tuširanje, HIDRA ISO, 4energy gel, Red bull, poklon JGL-a te okrjepa na kojoj se prvi put osim tekućine, voća i slanih zalogaja moglo degustirati i veganske slatke kuglice riječke tvrtke Raw, slastice by Anna te nadoknaditi izgubljene kalorije Ožujskim pivom.

Trkači su iskazali izuzetno zadovoljstvo stazama, ali nisu krili da su bile zahtjevne, što ih je natjeralo na pomicanje vlastitih granica, ali ne i na izostanak osmijeha na licu nakon prolaska ciljnom linijom.

Biciklisti su ove godine vozili šest krugova, a biciklistice pet, i to stazom koja je izmijenjena u odnosu na prethodne dvije godine. Nova ruta dobila je sve pohvale, a organizatore veseli što su na utrci sudjelovali i mlađi sudionici zbog kojih će sa zadovoljstvom nastaviti s organizacijom ovakvih utrka.

Najuspješniji natjecatelji osim unikatnih medalja dobili su i vrijedne nagrade s kojima su zadovoljni otišli kući i najavili ponovni dolazak sljedeće godine. Pobjednici trail utrka dobili su iznos od 1.000,00 kn na INA loyalty kartici, a pobjednici biciklističke utrke isti iznos dobiti na KEINDL poklon bon kartici. Drugo mjesto nagrađeno je poklon bonom Ekolife trgovine, odnosno popustom u Iglu šport Rijeka dućanu. Ostale nagrade osigurali su Dogma socks, JGL d.d., Pero bio, Natural Wealth. Najmlađe je nagradila Erste banka, a pobjednike na Laganini 9ki i Rekreativnom XCO-u i riječki brend sportskih naočala Damir Tau.

Cijeli događaj organizirali su DSR Kvarner i SSD Nautilus uz pomoć vrijednih 50 volontera. Studentima UNIRI putem sufinanciranja projekata Studentskog centar i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci omogućeno je besplatno sudjelovanje, a organizatori se zahvaljuju partnerima projekta: INA d.d., JGL d.d., Primorsko-goranskoj županiji, Općini Čavle i TZ Kvarnera.

Organizatori već najavljuju sljedeće izdanje Vertikalnog lica iduće godine, a što se može novo očekivati saznat će se uskoro. Program je dio Festivala sportske rekreacije koji se uskoro nastavlja na Platku.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Paris 2024: Čarobno okruženje za još čarobnije otvorenje Olimpijskih igara

Prvi put u povijesti Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, svečanost otvorenja neće se održati na stadionu, već u središtu grada domaćina - na ponovno čistoj rijeci čija bi kvaliteta vode trebala omogućiti kupanje, ali i održavanje pojedinih plivačkih natjecanja na Ljetnim olimpijskim igrama #Paris2024.

Trkači i biciklisti ove nedjelje osvajaju Platak

U nedjelju 28. kolovoza 2022. Platak nudi pravu trkačko-biciklistička poslasticu, a organizatori su pripremaju tri trail staze različitih dužina i zahtjevnosti te jednu biciklističku utrku.

Održano šesto izdanje „Sportskog lica Platka“

Šesto izdanje „Sportskog lica Platka“ nije uspjela zaustavila ni kiša koja je nakon jutarnjeg sunca padala nekoliko puta tijekom dana. Mali nogomet, odbojka na pijesku, boćanje, košarka za mlađe uzraste i košarka u kolicima pokazale su svoje najbolje lice u svim vremenskim uvjetima i dokazali da na Platku svi igraju sa srcem.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER