Francuski institut 17. rujna otvara vrata svim posjetiteljima

Od 10 do 14 sati u prostoru Instituta u Preradovićevoj 5

Francuski institut (Institut français de Croatie) poziva vas da u subotu 17. rujna dođete i upoznate programe Instituta i njegovih partnera

Francuski institut (Institut français de Croatie) je mjesto dijeljenja! Kroz program raznolikih radionica, namijenjenih širokoj publici svih dobnih skupina, ovdje možete upoznati ljude slične vama, zajedno otkrivati francusku kulturu i jezik te baviti se umjetnošću.

 

U subotu 17. rujna od 10 do 14 sati u prostoru Francuskog instituta (Preradovićeva 5) možete se upoznati s nekim od radionica koje će se organizirati tijekom godine ali i razgovarati s različitim akterima frankofonske kulture u Hrvatskoj. Sve frankofile i frankofone građan(k)e, ali i sve ostale željne aktivnosti vezanih uz francusku i frankofonsku kulturu očekuju zabava, igre, kreativne radionice, upoznavanje francuskog jezika i još puno toga. Dan otvorenih vrata Francuskog instituta ujedno predstavlja idealnu priliku za upoznavanje s francuskim visokim obrazovanjem, mogućnostima međunarodne mobilnosti i programima stipendiranja.

Program:

  • 10:00 - Otvorenje uz mala osvježenja i delicije
  • 10:15 - Prvi dio mini višejezične Escape Game IFC-a / Široka publika, na francuskom i hrvatskom
  • 10:45 - 15 minuta uz priču / Široka publika, na francuskom
  • 11:00 - Francuska alijansa i Vuk / Široka publika, na francuskom i hrvatskom
  • 11:30 - Radionica stripa / Široka publika, na francuskom i hrvatskom
  • 12:00 - Drugi dio mini višejezične Escape Game IFC-a / Široka publika, na francuskom i hrvatskom
  • 12:30 - Campus France – predstavljanje / Za velike, od 16 godina, na hrvatskom
  • 12:50 - Putovanje kroz francuski film / Za velike, od 16 godina, na francuskom, preporučena razina B1
  • 13:20 - Pariz, iza kulisa – Iskustvo virtualne stvarnosti / Široka publika, od 7 godina

Francuski institut / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Otvoreno prvo europsko plutajuće kazalište

U dvije dvorane s 277 i 78 sjedećih mjesta te 295 m2 modularnog prostora, kazalište L'Île Ô nudit će raznovrstan program, tjedne radionice i tečajeve za djecu i mlade. Riječ je o prvoj plutajućoj građevini ove vrste u Europi, a usidrena je na obali rijeke Rhône uz most Gallieni u Lyonu.

100 godina Francuskog instituta: Digitalni rendez-vous #4

Ovo četvrto izdanje “digitalnog rendez-vousa” u 2021. godini ima poseban značaj budući da zaključuje cjelogodišnju proslavu stotog rođendana Francuskog instituta u Hrvatskoj.

Izložba „Art Ecology - Art for the Oceans“

Otkrijte izložbu fotografija organizacije Ocean Alliance i skulptura umjetnika Stephana Lupina posvećenu očuvanju i čišćenju oceana kojom se ljude želi potaknuti na odgovornije ponašanje prema prirodi, a posebno prema našim vodama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER