Međimurska priroda: Što je sova vidjela? #05

Na YouTube kanalu Međimurske prirode možete pronaći i druge videozapise na temu zaštite prirode

„Sova‟ Međimurske prirode i dalje marljivo bilježi zanimljivosti iz svijeta divljih životinja. Oko foto kamere Međimurske prirode ovog je puta uhvatilo zelenu žunu u trenucima traženja hrane.

Zelena žuna (Picus viridis) spada u vrstu djetlovki. Gnijezdi u listopadnim i mješovitim šumarcima, starim obradivim površinama s pašnjacima i drvećem te parkovima. Plaha je i oprezna, a najčešće se hrani mravima. Hvata ih dugim ljepljivim jezikom.

Međimurska priroda predstavlja ovaj i slične videozapise u trajanju od tridesetak sekundi s namjerom upoznavanja javnosti sa životinjskim svijetom Međimurske županije, ali i poticanja javnosti na dojave o vlastitim opažanjima divljih vrsta. Zainteresirana javnost može vlastita foto opažanja dojaviti preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Dosadašnji mini dokumentarci iz serijala Što je sova vidjela mogu se pogledati na YouTube platformi i kanalu Međimurske prirode. U petoj epizodi Što je sova vidjela? # 05 saznajte kroz trideset sekundi kako je zelena žuna tražila hranu. Na YouTube kanalu Međimurske prirode možete pronaći i druge videozapise na temu zaštite prirode.

VEZANE VIJESTI

Crvenouha kornjača: Prijatelj u domu. Neprijatelj u prirodi!

U trgovinama za kućne ljubimce donedavno se kupovala crvenouha kornjača. Za nekoliko godina ona naraste do 30 cm i tada postaje prevelika briga za vlasnika. Ljudi je potom često neodgovorno ostavljaju u prirodi gdje negativno utječe na zavičajne vrste, prije svega na barsku kornjaču.

Perivoj Zrinski nakon nastambe za vjeverice dobio i hotel za kukce

Perivoj Zrinski postao je domaćin još jednoj korisnoj nastambi koju su zajedno postavili članovi Javne ustanove za zaštitu prirode „Međimurska priroda“ i učenici I. OŠ Čakovec, javlja portal međimurski internet portal eMedjimurje.

Susret međimurskih i slovenskih ptičara na Marini Prelog

Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode krajem siječnja, nakon vikenda posvećenog zimskom prebrojavanju ptica vodarica (IWC 2024), ponovno okuplja sve zainteresirane za rekreativnu aktivnost u prirodi i ptičarenje.

Međimurska priroda obilježila Svjetski dan rendžera

Povodom Svjetskog dana rendžera (31. srpnja), Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode organizirala je 3. Kamp za mlade čuvare prirode. Održan je u Frkanovcu na Matulovu gruntu u subotu 29. srpnja i okupio dvadeset i jednog sudionika, uzrasta od tri do četrnaest godina.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER