Međimurska priroda: Što je sova vidjela? #05

Na YouTube kanalu Međimurske prirode možete pronaći i druge videozapise na temu zaštite prirode

„Sova‟ Međimurske prirode i dalje marljivo bilježi zanimljivosti iz svijeta divljih životinja. Oko foto kamere Međimurske prirode ovog je puta uhvatilo zelenu žunu u trenucima traženja hrane.

Zelena žuna (Picus viridis) spada u vrstu djetlovki. Gnijezdi u listopadnim i mješovitim šumarcima, starim obradivim površinama s pašnjacima i drvećem te parkovima. Plaha je i oprezna, a najčešće se hrani mravima. Hvata ih dugim ljepljivim jezikom.

Međimurska priroda predstavlja ovaj i slične videozapise u trajanju od tridesetak sekundi s namjerom upoznavanja javnosti sa životinjskim svijetom Međimurske županije, ali i poticanja javnosti na dojave o vlastitim opažanjima divljih vrsta. Zainteresirana javnost može vlastita foto opažanja dojaviti preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Dosadašnji mini dokumentarci iz serijala Što je sova vidjela mogu se pogledati na YouTube platformi i kanalu Međimurske prirode. U petoj epizodi Što je sova vidjela? # 05 saznajte kroz trideset sekundi kako je zelena žuna tražila hranu. Na YouTube kanalu Međimurske prirode možete pronaći i druge videozapise na temu zaštite prirode.

VEZANE VIJESTI

Novi hoteli za kukce u Čakovcu i Hodošanu

Međimurski čuvari prirode Ivana Horvat i Antonio Krušelj, u utorak 23. svibnja postavili su čak četiri hotela za kukce uz pomoć srednjoškolaca i osnovnoškolaca. Tri hotela postavljena su u Hodošanu, a jedan kod Gospodarske škole Čakovec.

Perivoj Zrinski nakon nastambe za vjeverice dobio i hotel za kukce

Perivoj Zrinski postao je domaćin još jednoj korisnoj nastambi koju su zajedno postavili članovi Javne ustanove za zaštitu prirode „Međimurska priroda“ i učenici I. OŠ Čakovec, javlja portal međimurski internet portal eMedjimurje.

Prvog dana prosinca upoznajte Slavnu četvorku u Murskom Središću

Povod za organizaciju događanja je predstavljanje rezultata prirodoslovnih istraživanja na području Međimurske županije, kao i proslava Dana volontera, godišnjica proglašenja Bedekovićevih graba spomenikom prirode i premijera dokumentarnog filma „Dobri hrast“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER