Kontinuirana edukacija temelj je cjelovitog sustava gospodarenja otpadom

Edukaciju je održala prof. dr. sc. Sanja Kalambura s Veleučilišta Velika Gorica.

Tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije organizirala je još jednu edukaciju za predstavnike jedinica lokalne samouprave, odnosno komunalna poduzeća koja djeluju na području obuhvata CGO-a Biljane Donje.

Na edukaciji je bilo je riječi o važnosti educiranja svih dobnih skupina u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, odnosno o tome kako smanjiti količine i nastanak otpada te o senzibiliziranju javnosti u vezi s tim problemom.

„Pred nama su veliki zadaci i ciljevi, kao što je zatvaranje svih odlagališta, dovršetak ili izgradnja centara za gospodarenje otpadom, uspostavljanje sustava odvojenog prikupljanja otpada, povećanje kapaciteta oporabe te smanjenje proizvodnje otpada. Sve s ciljem uspostave kružnog gospodarenja otpadom“, rečeno je između ostaloga na edukaciji.

Gospodarenje otpadom i dalje je relativno malo zastupljena tema u medijima, a upravo zbog manjka informacija šira javnost nije u potpunosti svjesna koliko je bitno pravilno gospodarenje otpadom te kako svaki pojedinac malim promjenama može doprinijeti dobrobiti svih ljudi.

Kontinuirana edukacija, kako predstavnika jedinica lokalne samouprave i komunalnih poduzeća, tako i cjelokupnog stanovništva, predstavlja važnu višegodišnju aktivnost tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom te se smatra svojevrsnim pokretačem svih aktivnosti unutar cjelovitog sustava gospodarenja otpadom.

Kako napreduju radovi na trenutno najvećem gradilištu u Zadarskoj županiji pogledajte u priloženom videu.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Potpisivanje ugovora za izgradnju pretovarnih stanica u Biogradu, Gračacu i Pagu

Povodom potpisivanja ugovora za izgradnju i nadzor nad izgradnjom pretovarnih stanica u Biogradu na Moru, Gračacu i Pagu u sklopu Projekta izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje, u ponedjeljak 4. lipnja 2018., u 15:30 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru organizira se konferencija za novinare.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER