Najava webinara „Obrazovanje za okoliš u praksi“

Projekt „UniCompoST Učionica“ provode Udruga Alumni Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu i UniCompoST, obrt specijaliziran za razvoj proizvoda u domeni gospodarenja otpadom i kružne ekonomije

U sklopu projekta „UniCompoST Učionica“ financiranog sredstvima iz programa Europskih snaga solidarnosti Europske unije, dana 20. prosinca 2022. s početkom u 18:00 sati održat će se webinar na temu „Obrazovanje za okoliš u praksi“.

Webinar s osvrtom na stanje u obrazovanju za okoliš i održivi razvoj u Republici Hrvatskoj održat će se u utorak 20. prosinca, a njime će se predstaviti aktivnosti i rezultati ostvareni kroz projekt „UniCompoST Učionica“ i rad s obrazovnim ustanovama na području grada Splita u 2022. godini.

U području obrazovanja i osposobljavanja u cijeloj Europi sve je više inicijativa i mjera povezanih s klimatskim promjenama, bioraznolikosti i održivosti. Međutim, unatoč napretku i sve većem javnom interesu, učenje za okolišnu održivost još nije sustavno uključeno u obrazovnu politiku i praksu u EU-u.

Također, na webinaru će se predstaviti i metodološki okvir rada s učenicima osnovnih i srednjih škola koji će biti dostupan obrazovnim ustanovama za implementaciju u školske kurikulume.

Webinar se održava putem Zoom platforme, a prijave su moguće putem sljedeće poveznice. Prijave su otvorene do 19. prosinca, a po završetku prijava na mail adresu ćete zaprimiti poveznicu za pristup webinaru.

Projekt „UniCompoST Učionica“ financiran je sredstvima iz programa Europske snage solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2022. godinu. Primarni korisnici projekta su obrazovne ustanove, učenici te opća populacija.

Rezultati koji se kroz provedbu projekta žele postići unutar ciljanih skupina su: educirati osobe o cjelovitom gospodarenju otpadom i tehnikama recikliranja otpada, povećati svijest o nužnosti ispravnog postupanja s otpadom, potaknuti korisnike na implementaciju koncepta kružnog gospodarstva u svakodnevni život i aktivnosti te potaknuti uvođenje praktičnih aspekata okolišno usmjerenog obrazovanja u obrazovnim ustanovama.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

U Splitu završen projekt UniCompoST Učionica

Udruga Alumni Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu kroz 2022. godinu provela je projekt „UniCompoST Učionica“ u čijem fokusu je bio razvoj znanja i vještina u području gospodarenja otpadom, kružne ekonomije i održivog razvoja kod mladih osoba u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja, nužnih za zelenu transformaciju zajednice.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER